Η Χαμάς θα απελευθερώσει 50 ομήρους μετά από τετραήμερη κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με Ισραηλινή πηγή. Οι Ισραηλινές αρχές ξεκαθάρισαν πάντως ότι Παλαιστίνιοι που καταδικάστηκαν για φόνο δεν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 50 ομήρων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εκεχειρίας τεσσάρων έως πέντε ημερών, δήλωσε ισραηλινή πηγή την Τρίτη, σύμφωνα με τη haaretz.com.

Σύμφωνα με πολιτική πηγή, όλες οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας –οι IDF, η Shin Bet και η Mossad– υποστηρίζουν το περίγραμμα της συμφωνίας.

Η πηγή πρόσθεσε περαιτέρω ότι περίπου δέκα όμηροι θα απελευθερώνονται κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, με το Ισραήλ να ελπίζει ότι ο συνολικός αριθμός των απελευθερωμένων ομήρων θα φτάσει τους 80.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης ένα δεύτερο στάδιο της συμφωνίας σύμφωνα με το οποίο η Χαμάς θα πρέπει να εντοπίσει γυναίκες και παιδιά που κρατούνται από άλλες τρομοκρατικές φατρίες στη Γάζα πριν από την απελευθέρωσή τους.


Η Χαμάς έχει πει ότι έχει 210 από τους περίπου 240 ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Η Ισλαμική Τζιχάντ λέγεται ότι κρατά τους υπόλοιπους ομήρους.

Σύμφωνα με άλλες λεπτομέρειες της συμφωνίας, η Χαμάς θα απελευθερώσει τουλάχιστον 50 Ισραηλινούς ομήρους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, με αντάλλαγμα εκεχειρία τεσσάρων ημερών, την απελευθέρωση μεταξύ 150 και 300 Παλαιστινίων αιχμαλώτων και την είσοδο καυσίμων και άλλων αγαθών στη Γάζα.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει στους αμάχους της Γάζας να επιστρέψουν στα βόρεια της λωρίδας κατά τη διάρκεια της περιόδου κατάπαυσης του πυρός, καθώς ο Ισραηλινός Στρατός θα παραμείνει στη βόρεια Γάζα και θα συνεχίσει τις μάχες σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας αμέσως μετά το τέλος της εκεχειρίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook