Οι οικογένειες των 13 ομήρων της Χαμάς που απελευθερώθηκαν είναι καθ' οδόν για τα νοσοκομεία στο Ισραήλ, όπου πρόκειται να επανενωθούν αργότερα.

Η πρώτη ομάδα των 13 Ισραηλινών ομήρων απελευθερώθηκε και είναι με το προσωπικό της Διεθνούς Επιτροπής για τον Ερυθρό Σταυρό.

Δείτε την ανταπόκριση του απεσταλμένου του ΣΚΑΙ στο Ισραήλ, Σταύρου Ιωαννίδη.

Παράλληλα απελευθερώθηκαν και 12 Ταϋλανδοί όμηροι μετά από διαπραγματεύσεις της Χαμάς με το Κάϊρο σύμφωνα με Αιγυπτιακές πηγές, σε μιά συμφωνία που δεν συσχετίζεται με εκείνη που έγινε με το Ισραήλ .

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς, επικαλούμενος πηγές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, επιβεβαίωσαν ότι αυτή παρέδωσε την πρώτη ομάδα Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό.

Η σημερινή απελευθέρωση 13 Ισραηλινών ομήρων – μητέρων και παιδιών – είναι το πρώτο από τα τέσσερα αναμενόμενα στάδια της συμφωνίας Ισραήλ- Χαμάς.

Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει περίπου 50 ομήρους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της εκεχειρίας με το Ισραήλ — όλοι παιδιά, μητέρες και άλλες γυναίκες. Οι πλευρές συμφώνησαν ότι η Χαμάς μπορεί τελικά να απελευθερώσει περισσότερους, με αντάλλαγμα την παράταση της εκεχειρίας κατά μία επιπλέον ημέρα για κάθε 10 Ισραηλινούς ομήρους. Οι απελευθερωμένοι όμηροι είναι μόνο μια μικρή ομάδα από περίπου 240 που κρατούνται από τρομοκράτες της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όταν 3.000 τρομοκράτες υπό την ηγεσία της Χαμάς έσφαξαν 1.200 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ.
Το Ισραήλ με βάση τη συμφωνία πρόκειται να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους για τρομοκρατικά αδικήματα, όλοι τους γυναίκες και ανήλικοι, με αντάλλαγμα τους 50 Ισραηλινούς. Θα ελευθερώσει 39 Παλαιστινίους σήμερα σε αντάλλαγμα για τους πρώτους 13 Ισραηλινούς που θα επιστρέψουν, σύμφωνα με την timesofisrael.com.

Δείτε βίντεο με τα ασθενοφόρα με τους απελευθερωμένους ομήρους:

Απελευθερώθηκαν, επιπλέον, 12 Ταϊλανδοί όμηροι

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι δώδεκα όμηροι απελευθερώθηκαν, επιπλέον, από τη Χαμάς.

Στην Αίγυπτο οι όμηροι της Χαμάς

Η Αίγυπτος δέχθηκε Ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς στο πλαίσιο συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς στη διάρκεια της πολυαίμακτης επίθεσής της στο έδαφος του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου (SIS).

«Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου απέδωσαν και οδήγησαν στην απελευθέρωση 12 Ταϊλανδών ομήρων και 13 Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που κρατά η Χαμάς», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook