Μικρή καθυστέρηση παρατηρείται στην απελευθέρωση αλλων 14 Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του Channel 12, υπάρχει ακόμη διαπραγμάτευση για το εάν 13 ή 14 Ισραηλινοί θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι ένας παράγοντας καθυστέρησης.
Ενώ το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι περιμένει 13 ομήρους, η Υπηρεσία Φυλακών του Ισραήλ έχει προετοιμαστεί για την απελευθέρωση 42 Παλαιστινίων κρατουμένων — σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας για κατάπαυση των μαχών, τρεις κρατούμενοι απελευθερώνονται για κάθε Ισραηλινό όμηρο.
«Πρόκειται για χειραγώγηση από τον [ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα] Γιαχία Σινγουάρ», λέει ο πρώην διαπραγματευτής των ομήρων Yaron Blum.
Σύμφωνα με το Channel 12, που επικαλείται η timesofisrael.com η διαδικασία της απελεύθερωσης των ομήρων ξεκινά στις 5.00 το απόγευμα.
Νωρίτερα, αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι είχαν λάβει τα ονόματα 14 Ισραηλινών γυναικών και παιδιών από τη Χαμάς και περίμεναν περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα παραδοθούν οι όμηροι στις αιγυπτιακές αρχές.
Δεκατρείς Ισραηλινοί αφέθηκαν ελεύθεροι χθες στο πρώτο στάδιο της συμφωνίας, εκτός από 10 υπηκόους Ταϊλάνδης και έναν Φιλιππινέζο που αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι σε ξεχωριστή συμφωνία.

Μια ολιγομελής αντιπροσωπεία από το Κατάρ έφτασε σήμερα στο Ισραήλ με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχιση τήρησης της συμφωνίας μεταξύ εβραϊκού κράτους και Χαμάς για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων και για κατάπαυση του πυρός, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ , σύμφωνα με την timesofisrael.com οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες αμέσως μετά την απελευθέρωση των 13 Ισραηλινών ομήρων χθες.


Οι εικόνες δείχνουν μερικές από τις συναισθηματικές στιγμές καθώς οι όμηροι επέστρεφαν στο Ισραήλ και ενώθηκαν ξανά με τις οικογένειές τους.


Ο Yoni αγκαλιάζει σφιχτά τις κόρες του, ο Ohad παίζει με τον κύβο του Rubik στο ελικόπτερο των IDF

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook