Μετά από καθυστέρηση πολλών ωρών , το Κατάρ λέει ότι 13 Ισραηλινοί και 7 αλλοδαποί θα απελευθερωθούν από τη Γάζα «απόψε».

Μετά από ώρες καθυστερήσεων, το Κατάρ, βασικός μεσολαβητής στη συμφωνία για τους ομήρους, επιβεβαιώνει ότι 13 Ισραηλινοί και 7 αλλοδαποί θα απελευθερωθούν από την αιχμαλωσία της Χαμάς «απόψε».

«Τα εμπόδια στην απελευθέρωση των κρατουμένων ξεπεράστηκαν μέσω των επαφών του Κατάρ-Αιγύπτου και με τις δύο πλευρές», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ αλ-Ανσαρί.

Ο Ματζέντ αλ-Ανσαρί ανέφερε ότι οκτώ παιδιά και πέντε γυναίκες θα απελευθερωθούν σύντομα από τη Γάζα, όπως και επτά αλλοδαποί υπήκοοι που κρατήθηκαν όμηροι στη Γάζα.

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που πρόκειται να απελευθερωθούν σε αυτή τη φάση από το Ισραήλ είναι 33 ανήλικοι και έξι γυναίκες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Χαμάς επιβεβαιώνει επίσης ότι η απελευθέρωση προχωρά. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος» ότι τα ζητήματα έχουν επιλυθεί και ότι η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας ομήρων θα συνεχιστεί ακόμη απόψε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε επικοινωνία με τον εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, καλώντας τον να δράσει προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην εφαρμογή της συμφωνίας για τις ομήρους, είπε στους Times of Israel αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα.

«Επαναλαμβάνουμε την εκτίμησή μας προς τους εταίρους μας στις διαμεσολαβιτικέρς προσπάθειες, την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις κοινές προσπάθειες που απομάκρυναν τα εμπόδια στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας για σήμερα», προσθέτει ο αλ-Ανσαρί.

Στο μεταξύ περίπου 100.000 άνθρωποι συμμετέχουν σε συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ με αίτημα την επιστροφή όλων των ομήρων στη Γάζα, καθώς η δεύτερη παρτίδα, που υποτίθεται ότι θα απελευθερωθεί σήμερα το απόγευμα, καθυστερεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook