Ανάμεσα στους 17 ομήρους που απελευθερώθηκαν, ελεύθερος αφέθηκε και ένας Ρωσοϊσραηλινός μετά από αίτημα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν . Επίσης ένας Ισραηλινός όμηρος, μια 84χρονη γυναίκα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Δεκατρείς Ισραηλινοί πολίτες που κρατήθηκαν όμηροι στη Γάζα αφέθηκαν ελεύθεροι από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ από τον Ισραηλινό Στρατό, επιβεβαίωσε το Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post , ενώ μία γυναίκα 84 ετών μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Κατά την τρίτη μέρα η εφαρμογή της συμφωνίας ολοκληρώθηκε ομαλά με τους ομήρους να παραδίδονται στον Ερυθρό Σταυρό από τη Χαμάς χωρίς καθυστερήσεις.

Από τους Ισραηλινούς πολίτες που ελευθερώθηκαν σήμερα τέσσερις είναι γυναίκες και εννέα παιδιά.

Σε αντάλλαγμα, απελευθερώθηκαν λίγο πριν από τις 20.00 απόψε, 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Λεωφορεία θεάθηκαν να αναχωρούν από τη φυλακή του Όφερ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου είχαν μεταφερθεί οι κρατούμενοι πριν από την αποφυλάκισή τους. Οι (πρώην) κρατούμενοι έφτασαν ήδη στην Μπεϊτούνια.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν είναι τέσσερις γυναίκες και εννέα παιδιά, μεταξύ των οποίων και η 4χρονη Αμερικανοϊσραηλινή Άμπιγκελ. Οι δέκα από τους 13 είναι μέλη τριών οικογενειών.

Απελευθερώθηκαν επίσης τρεις Ταϊλανδοί και ένας Ρωσοϊσραηλινός, ο Ρον Κριβόι – ο ισραηλινός στρατός τον αναφέρει «Ισραηλινό» ενώ οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι κάτοχος ρωσικού διαβατηρίου.

Αυτοί είναι οι όμηροι που απελευθερώθηκαν:
• Η Avigail Idan, 4, της οποίας οι γονείς δολοφονήθηκαν και οι δύο στις 7 Οκτωβρίου με δύο αδέλφια της να βρίσκονται στη ζωή, απήχθη από το Kfar Aza.

• Η Hagar Brodetz, 40, και τα παιδιά της Ofri, 10, Yuval, 9 και Oriya, 4 ετών, αιχμαλωτίστηκαν από το Kfar Aza.

• Η Chen Almog Goldstein, 48, και ο Agam, 17, ο Gal, 11 και ο Tal, 9, απήχθησαν από το Kfar Aza. Ο σύζυγός της, Nadav και η κόρη της Yam σκοτώθηκαν στην επίθεση.

• Άλμα Αβραάμ, 84, όμηρος από τον Ναχάλ Οζ.

• Η Aviva Siegel, 64, με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, απήχθη από το Kfar Aza μαζί με τον σύζυγό της, τον Αμερικανό υπήκοο Keith Siegel, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμα στη Γάζα.

• Οι αδερφές Ela, 8 και Dafna, 15, Elyakim, απήχθησαν από το Nahal Oz μετά τη δολοφονία του πατέρα τους, Noam, της συντρόφου του, Dikla και του γιου της, Tomer.

• Ο Ρόνι Κριβόι, 25 ετών, με διπλή υπηκοότητα Ρωσίας-Ισραήλ, εργαζόταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova όταν τον απήγαγαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook