Μία 24χρονη έγκυος, ένας 73χρονος ραβίνος και μία γυναίκα 60 ετών έχασαν την ζωή τους, ενώ περίμεναν σε στάση λεωφορείου σε τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, σε τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την αστυνομία και τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 7:40 το πρωί δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι βγήκαν από ένα όχημα στην οδό Weizman στην κεντρική είσοδο της Ιερουσαλήμ και άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων σε στάση λεωφορείου.
Η αστυνομία είπε ότι δύο στρατιώτες εκτός υπηρεσίας και ένας ένοπλος πολίτης στην περιοχή ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας τους δύο τρομοκράτες, σύμφωνα με το timesofisrael.com .

Οι δράστες που αναγνωρίστηκαν τα δύο αδέρφια , ο Murad Namr, 38 ετών, και Ibrahim Namr, 30 ετών, από τη συνοικία Sur Baher της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet, τα δύο αδέλφια ήταν μέλη της Χαμάς και είχαν στο παρελθόν φυλακιστεί για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ο Μουράντ φυλακίστηκε μεταξύ 2010 και 2020 για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων υπό τις οδηγίες τρομοκρατικών στοιχείων στη Λωρίδα της Γάζας και ο Ιμπραήμ φυλακίστηκε το 2014 για άγνωστη τρομοκρατική δραστηριότητα, ανέφερε η ισραηλινή μυστική υπηρεσία.

Τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας, έδειξαν ότι οι δύο τρομοκράτες ήταν οπλισμένοι με ένα όπλο M-16 και ένα πιστόλι. Σε έρευνα της αστυνομίας στο όχημα τους βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών. Η αστυνομία είπε ότι η περιοχή ερευνάται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν διεισύσει και άλλα οπλισμένα μέλη της Χαμάς με επιθετικές προθέσεις.

Νεκροί από την επίθεση είναι τρία άρομα : Μια 24χρονη γυναίκα, ένας 73χρονος ραβίνος και μια 60χρονη γυναίκα.

Από τους 6 που τραυματίστηκαν , δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook