Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες με το επίκεντρο να βρίσκεται στο νησί Μιντανάο.

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:37 του Σαββάτου (τοπική ώρα, 16:37 στην Ελλάδα) στις Φιλιππίνες. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για «καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές».

Η προειδοποίηση για το τσουνάμι κάνει λόγο για κύματα ύψους ενός μέτρου…

Στα κοινωνικά δίκτυα. έχουν αναρτηθεί συγκλονιστικά πλάνα που δείχνουν τις σκηνές χάους και πανικού που εκτυλίχθηκαν κατά το σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ.


Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό.
Οι αρχές των Φιλιππίνων προειδοποίησαν επίσης για “καταστροφικό τσουνάμι”, και κάλεσαν τους κατοίκους να μετακινηθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα.

Το τσουνάμι, πιθανόν να φθάσει στην Ιαπωνία τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τοπική ώρα (βράδυ Σαββάτου στην Ελλάδα), μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

“Αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές”, δήλωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Τζόζεφ Λάμπα στη Χινατουάν, ο σεισμός ήταν “πολύ ισχυρός”.
“Οι άνθρωποι απομακρύνονται λόγω του συναγερμού για τσουνάμι”, δήλωσε διευκρινίζοντας ότι 45.000 κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και ότι πολλοί μεταξύ αυτών προσπαθούν να φθάσουν σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο πεζή ή με το αυτοκίνητο.
Υπάρχουν πληροφορίες για καταρρεύσεις από τα 7,6 Ρίχτερ, γεγονός που επιβεβαιώνουν βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στα Social Media:


Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook