Δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι ένας 26χρονος Γάλλος, εξτρεμιστής μουσουλμάνος ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα.

Επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με μαχαίρι και σφυρί στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, από διαταραγμένο 26χρονο Γάλλο, εξτρεμιστή μουσουλμάνο.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλου το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Δράστης είναι ένας 26χρονος Γάλλος, εξτρεμιστής μουσουλμάνος ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχιατρικές διαταραχές.
Σκότωσε με μαχαίρι έναν γερμανό τουρίστα και τραυμάτισε με σφυρί δύο περαστικούς – έναν Γάλλο περίπου 60 ετών και έναν Βρετανό τουρίστα – προτού ακινητοποιηθεί και συλληφθεί από αστυνομικούς.

Κατά την επίθεση, φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. Ο Ζεράλντ Νταρμανέν ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως ο συλληφθείς είπε στους αστυνομικούς πως ήταν οργισμένος επειδή «τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι πεθαίνουν στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη».

Ο δράστης επιτέθηκε και στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τέιζερ δύο φορές για να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις Αρχές. Είχε καταδικαστεί το 2016 γιατί σκόπευε να κάνει μια τρομοκρατική ενέργεια σε συνοικία του Παρισιού.

«Αυτό που ξέρουμε για τον δράστη είναι πως είναι Γάλλος. Γεννήθηκε στην Γαλλία το 1997. Στο Νουιλί Σουρ Σεν. Είναι γνωστός στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για ένα άλλο έγκλημα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμαμέν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook