Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία, ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τον πόλεμο με πλήγματα σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας και εκατοντάδες νεκρούς.

Ραγδαία είναι η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Γάζα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, με τους Παλαιστίνιους να μιλούν στο Al Jazeera για 700 νεκρούς από τις τελευταίες επιχειρήσεις μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ο επικεφαλής του ΔΠΔ δεσμεύτηκε για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα.

Oι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν με αμείωτη ένταση την Λωρίδα της Γάζας- ακόμα και τη Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με εντεινόμενες εκκλήσεις από την πλευρά των ΗΠΑ να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ζήτησε την εκκένωση περιοχών του Χαν Γιούνις στο νότο, μέσα από συγκεκριμένες ασφαλείς περιοχές, οι οποίες αποτυπώνονται σε χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα. Bίντεο δείχνει τις συνέπειες στο Χαν Γιουνίς μετά από σφοδρό σφυροκόπημα.

Με μπαράζ ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ απάντησε η Χαμάς, από τις οποίες σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες. Ενώ σε νέο δικό της βίντεο, που φέρεται να είναι από τη βόρεια Γάζα αποτυπώνονται χτυπήματα μαχητών της εναντίον ισραηλινών στόχων.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ενώ ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έκρινε ότι το Ισραήλ έχει «ηθική ευθύνη» να προστατεύσει τους αμάχους.
Τα σχόλια των υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων που έγιναν χθες ενισχύουν την πίεση από την Ουάσινγκτον προς το Ισραήλ να είναι «πιο προσεκτικό» καθώς στρέφει την προσοχή του στην στρατιωτική επιχείρηση νοτιότερα, στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Με τις νέες εχθροπραξίες να βρίσκονται ήδη στην τρίτη ημέρα τους, οι κάτοικοι φοβούνται ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις του πυροβολικού είναι απλά προοίμιο για μια ισραηλινή χερσαία επίθεση στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Την ίδια ώρα, οι εμπόλεμες πλευρές δεν δείχνουν καμία ένδειξη ότι κινούνται στην κατεύθυνση της αναβίωσης της ανακωχής που κατέρρευσε την Παρασκευή.
Βομβαρδισμοί σε μέρη που το Ισραήλ υποδεικνύει στους αμάχους για εκκένωση
Σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ανήρτησε ανακοίνωση στην πλατφόρμα Χ ζητώντας από τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν άμεσα τουλάχιστον πέντε περιοχές εντός και γύρω από τη Χαν Γιούνες.
Ωστόσο, αεροσκάφη κατέστρεψαν αρκετά σπίτια στην πόλη Αλ Καράρα κοντά στη Χαν Γιούνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ και παιδιά, σύμφωνα με αξιωματούχους των παλαιστινιακών υγειονομικών αρχών.
Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF Αβιχάι Αντράι έδωσε οδηγίες στους αμάχους να μετακινηθούν στα «γνωστά καταφύγια για εσωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους», δυτικά της πόλης, καθώς και νοτιότερα προς τη Ράφα και ανήρτησε χάρτη με τις περιοχές αυτές.

Ωστόσο αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και άνθρωποι στη Γάζα και λένε ότι είναι δύσκολο να τηρηθούν σε πραγματικό χρόνο οι ισραηλινές εντολές για εκκένωση λόγω της κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο και των διακοπών στην ηλεκτροδότηση εν μέσω επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Εσωτερικών, επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση σε σπίτι ανατολικά της πόλης της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook