Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς από το σεισμό, που ήταν 5,1 της κλίμακας Ρίχτες. Ακολούθησε τρία λεπτά μετά και δεύτερος σεισμός 4,5 Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία το πρωί της Δευτέρας.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, κυρίως στην ασιατική πλευρά της μεγαλούπολης, στην Προύσα, στην Σμύρνη και στις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με το τουρκικό σεισμολογικό ινστιτούτο AFAD ο σεισμός έγινε στις 09:42 στην περιοχή του κόλπου του Γκέμλικ στο νότιοανατολικό τμήμα της Θάλασσας του Μαρμαρά.
Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα, στο ίδιο σημείο, σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν πέντε μετασεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 8,98 χλμ.
Σύμφωνα με το CNN TÜRK οι κάτοικοι ανάστατοι βγήκαν στους δρόμους. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Ωστόσο ο δήμαρχος Μουδανίων έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών, να μην μείνουν σε κτίρια που έχουν χτιστεί πριν το 1999.
Τούρκος σεισμολόγος: «Το συγκεκριμένο ρήγμα δίνει μεγάλους σεισμούς»
Μιλώντας στο CNN TÜRK τούρκος σεισμολόγος Σουκρού Έρσοϊ (Şükrü Ersoy), επισήμανε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς, ωστόσο δεν υπάρχει καμιά ανησυχία τόνισε.
Ενώ εκτίμησε ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στην υποθαλάσσια περιοχή του Μαρμαρά, είναι ο κύριος σεισμός

Λέκκας: Εκδηλώθηκε πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας που έχει δώσει μεγάλους σεισμούς
Για το ισχυρό σεισμό 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε ο συγκεκριμένος σεισμός δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η δόνηση εκδηλώθηκε πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας που έχει δώσει κατά καιρούς μεγάλους σεισμούς.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η περιοχή είναι σε μια ωρίμανση και μπορεί να επιταχυνθούν κάποιες δυναμικές διεργασίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook