Επικριτικός προς τον πρόεδρο τον ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν για τη στάση που κρατά για τη Γάζα στον πόλεμο με το Ισραήλ

Μήνυμα στις ΗΠΑ να ψηφίσει το Κογκρέσο υπέρ της πώλησης στην Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη F16 και να ψηφίσει ταυτόχρονα η Άγκυρα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνομιλία που είχε εν πτήσει με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι της επιστροφής του από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε:

«Αν εσείς έχετε το Κογκρέσο εγώ έχω το Κοινοβούλιό μου. Εσύ λες ότι θα κάνεις το βήμα στο θέμα των F-16, αφού το περάσεις από το Κογκρέσο. Και εγώ έχω το Κοινοβούλιό μου. Δεν είναι δυνατόν να κάνω και εγώ ένα τέτοιο βήμα χωρίς να το περάσω από το Κοινοβούλιό μου. Εάν είμαστε δύο σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, τότε κάνε ταυτόχρονα εσύ αυτό που σου αναλογεί επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και το Κοινοβούλιο μας θα λάβει την απαραίτητη απόφαση. Αυτό είναι όλο».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι μία συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν βρίσκεται στην ατζέντα του. «Η συμπεριφορά του για τη Γάζα είναι γνωστή σε όλους σας. Αν μας καλέσει, θα συζητήσουμε μαζί του όποια θέματα χρειάζεται να συζητήσουμε» ανέφερε.

Πηγή: ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook