Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα social media, ο δράστης του μακελειού είναι ο David Kozak, ένας 24χρονος φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου στο οποίο έκανε την αιματηρή επίθεση .

Τραγωδία στην Πράγα μετά από επίθεση ενόπλου σε Πανεπιστήμιο. Ο δράστης αυτοκτόνησε λίγο πριν συλληφθεί
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Νεκρός έπεσε και ο δράστης της επίθεσης ο οποίος, σύμφωνα με αναφορές, αυτοπυροβολήθηκε όταν αυτοκίνητα της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο για να τον συλλάβουν ενώ είχε ήδη σπείρει το θάνατο και τον πανικό .

Οι τραυματίες είναι πάνω από 30 εκ των οποίων οι 9 σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία
Η τσέχικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει εξουδετερωθεί και ότι η εκκένωση του πανεπιστημίου κρατάει αρκετή ώρα, επειδή πολλοί σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες του κτηρίου, βάζοντας θρανία και καρέκλες πίσω από την πόρτα, για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ένοπλο.

Ο δράστης ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα social media, ο δράστης του μακελειού είναι ο David Kozak, ένας 24χρονος φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου στο οποίο έκανε την αιματηρή επίθεση .

«Πάντα ήθελα να σκοτώνω»

Σε ένα μήνυμα που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα της Τσεχίας, ο δράστης φέρεται να είχε προαναγγείλει την επίθεση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Θέλω να κάνω επίθεση σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Η Alina Afanaskina με βοήθησε. Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα θα γίνω μανιακός στο μέλλον. Ήταν πιο επικερδές να κάνω μαζική επίθεση από κατά συρροήν. Κάθισα, περίμενα, ονειρεύτηκα» φέρεται να είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες του φερόμενου δράστη, να βρίσκεται σε εξώστη του πανεπιστημίου και να σημαδεύει με το πυροβόλο όπλο του τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος να σωθεί

Άλλοι φοιτητές είχαν κρεμαστεί σε περβάζι της οροφής:

«Σοκαρισμένος» ο Τσέχος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, που άφησε πίσω της 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τον δράστη, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

«Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα… Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Πάβελ, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Πώς έγινε η επίθεση

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας.

Αργότερα είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη. «Όλο το κτίριο εκκενώθηκε και υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook