Το νέο βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο. H στιγμή που βρίσκουν νεκρό τον δράστη του μακελειού στην Πράγα, Οι διάλογοι των αστυνομικών. Η εμμονή του μακελάρη με τα όπλα.

Η τσέχικη αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που τράβηξαν οι κάμερες σώματος των αστυνομικών ενώ έχουν μπεί στο Πανεπιστημίου του Καρόλου στο κέντρο της Πράγας για να εξουδετερώσουν τον 24χρονο ένοπλο άνδρα που άνοιξε πυρ σκορπίζοντας τον θάνατο.

Στα δραματικά πλάνα φαίνονται οι πάνοπλοι αστυνομικοί να τρέχουν στους διαδρόμους και να ανεβαίνουν στις σκάλες, ενώ ψάχνουν στις αίθουσες για θύματα. Σε ένα πλάνο βγάζουν μία σορό ενώ άλλοι κατατρομαγμένοι φοιτητές εκκενώνουν το κτίριο.

Ένας από τους αστυνομικούς εντοπίζει τον David Kozak ( ο οποίος τελικά αυτοκτόνησε) στο μπαλκόνι του 4ου ορόφου και προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή φωνάζοντας «πυροβόλησέ με, γ@μ…νε!»
Ο δράστης τον αγνοεί και συνεχίζει να πυροβολεί εναντίον των φοιτητών.

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των αστυνομικών την ώρα των πυροβολισμών:
Αστυνομικός 1: «Είναι κρυμμένος, στην αριστερή πλευρά. Από εκεί που στέκομαι εγώ. Πυροβολεί! Πυροβολεί πίσω από το τοιχίο.

Αστυνομικός 2: Τον βλέπω.
Αστυνομικός 1: Τον βλέπω, είναι εκεί! Φοράει μαύρα ρούχα! Είναι στη γωνία! Δίπλα στη σημαία! Δίπλα στη σημαία της Τσεχίας στη γωνία, στην κορυφή της σχολής! Έχει ένα μακρύκανο όπλο. Στην οροφή. Στα αριστερά στη Σχολή Τεχνών. Πάνω στη γκαλερί! Φοράει μαύρα ρούχα!
Αστυνομικός 2: Έρχεται!
Αστυνομικός 1: Πυροβολεί και στέκεται στην κορυφή, όπως η τσέχικη σημαία!».
Στη συνέχεια ο αστυνομικός απευθύνεται στο δράστη
Αστυνομικός 2: «Έι, παλιομ@@@@@! Εδώ, είμαι, πυροβόλησε εδώ πέρα! Ελα εδώ! Εδώ είμαι, εδώ είμαι! Έι! Έι!»
Αμέσως μετά απευθύνεται και πάλι στους συναδέλφους του…
Αστυνομικός 1: «Για να μην πυροβολήσει αυτούς τους ανθρώπους! Γ@@@@@! Υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα. Είναι στον 4ο όροφο» .
Αστυνομικός 2: «Τον βλέπεις ακόμα;»
Αστυνομικός 1: Ναι, όχι, όχι
Φωνή από τον ασύρματο: (ακατάληπτο) «…στην είσοδο του τμήματος φιλοσοφίας. Περιμένει ένα ασθενοφόρο. Θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πρέπει να τους πούμε ότι ο δράστης είναι στην οροφή.
Αστυνομικός 1: Κανείς δεν πρόκειται να μπει εκεί μέσα. (ακατάληπτη φωνή στον ασύρματο) Πρόσεχε, έρχεται! Έρχεται!

Φωνή από τον ασύρματο: Πρέπει να ετοιμάσουμε τους τραυματιοφορείς.
Αστυνομικός 1: Έχει μακρύ όπλο! Είναι μεγάλο!
Αστυνομικός 2: Περνάει κάτω από την ουκρανική σημαία! Επαναλαμβάνω: Περνάει κάτω από την ουκρανική σημαία!
Aστυνομικός 1: Γαμώτο, εγώ θα τον έδιωχνα από εδώ.
Αστυνομικός 2:Είναι στους προβολείς. Είναι στους προβολείς.
Αστυνομικός 1: Είναι στα φώτα και καλύπτεται!
Αστυνομικός 1 προς τον συνάδελφό του: Πρόσεχε!
Αστυνομικός 2: Χρειάζεται ελεύθερος σκοπευτής, για να το αναλάβει. Εγώ έχω μόνο ένα Glock 19.
Αστυνομικός 1: Είναι εκεί! Προσοχή! Πυροβολεί! Θα πυροβολήσει! (ακούγονται πυροβολισμοί). Γαμώτο, δεν μπορούμε να πυροβολήσουμε. Κρύβεται κάτω από τη σημαία! Στα φώτα! Με τα φώτα! Και πυροβολεί μέσα από το τοιχίο!
Αστυνομικός 2: Θα τον σκοτώσω!
Φωνή από τον ασύρματο: Είναι κάτω από την ουκρανική σημαία. Κάτω από τον πύργο. Όχι κάτω από την τσέχικη σημαία.
Αστυνομικός 2: Μετακινήθηκε!
Αστυνομικός 1: Καταφατικό! Μετακινήθηκε! Και πυροβολεί μέσα από το τοιχίο! Προτείνω η ομάδα SWAT να πυροβολήσει από τη γέφυρα! Υπάρχει καθαρή οπτικό πεδίο!
Aστυνομικός 2: Ή αλλιώς κάποιος με ένα μεγάλο όπλο από το Rudolfinum.
Αστυνομικός 1: Κάθαρμα! Αντε γ@@@@@@ βρωμιάρη!
Αστυνομικός 2: Είσαι ένα γ@@@@@@ κάθαρμα, γ@@@@@@!
(ακατάληπτες φωνές στον ασύρματο και σειρήνες)
Αστυνομικός 2: Παιδιά, ελάτε! Γ@@@! Είναι εκεί έξω. Γ@@@, ας πυροβολήσουμε!
Αστυνομικός 1: Ρωτήστε αν μπορείτε να πυροβολήσετε από εδώ! Τουλάχιστον να έχετε κάλυψη… Ας τον κρατήσουμε απασχολημένο!
Αστυνομικός 2: Σηκώθηκε! Σηκώθηκε! Σηκώθηκε! Αν έχεις μεγάλο όπλο, ρίχτου!

Σε άλλο βίντεο από την έφοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο φαίνονταν όσα έχει καταγράψει bodycam (σς κάμερα σώματος) αστυνομικών.

Ψάχνουν τον δράστη για να τον ακινητοποιήσουν, ενώ ταυτόχρονα φωνάζουν σε κόσμο να φύγει.
Ο δράστης πιθανότατα ήταν ήδη στους πιο πάνω ορόφους όταν μπήκαν οι αστυνομικοί, και όταν πλησίαζαν αυτοκτόνησε.

Στο βίντεο από τις bodycam της αστυνομίας φαίνονται και τραυματίες, τους οποίους παραλαμβάνουν ασθενοφόρα.

Ποιος είναι ο μακελάρης της Πράγας – Βρήκαν αυτοσχέδια βόμβα στο κελάρι του σπιτιού του

Ο Ντέιβιντ Κόζακ, 24 ετών, που περιγράφεται ως πρότυπο φοιτητή, σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 κατά τη χθεσινή θανατηφόρα επίθεση κατά την οποία στόχευσε και πυροβολούσε φοιτητές και τουρίστες από το μπαλκόνι του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου του Καρόλου.

Πριν γίνει το μακελειό στο πανεπιστήμιο, ο φοιτητής Ιστορίας είχε δολοφονήσει τον πατέρα του ενώ έστειλε μήνυμα στη φίλη του για να πει ότι αυτοκτονούσε.

Η Daily Mail επισημαίνει σε δημοσίευμά της ότι Ντέιβιντ Κόζακ είχε εμμονή με τα όπλα έχοντας φτιάξει «μια αυτοσχέδια βόμβα» στο κελάρι του σπιτιού του, όπως αναφέρουν ισχυρισμοί.

Αστυνομική πηγή είπε στη La Stampa ότι η αυτοσχέδια συσκευή στο υπόγειο του σπιτιού του αποτελούνταν από «κύλινδρο, πυρομαχικά, πυροτεχνικό υλικό και χημικές ουσίες».

«Το κελάρι έμοιαζε με καταφύγιο. Το μπουκάλι ήταν μεγάλο, είχε πολλά καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό, που οδηγούσαν σε άλλο εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου, περιείχε ένα σύστημα που θα προκαλούσε έκρηξη», είπε πηγή κοντά στην έρευνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν επίσης για τον Κόζακ, με όσους τον γνώριζαν να τον περιγράφουν ως έναν εσωστρεφή «σπασίκλα» που γοητευόταν από τα όπλα και μισούσε τον κόσμο.

Ο Κόζακ, ο οποίος ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Καρόλου, είχε ολοκληρώσει την προπτυχιακή του διατριβή για την Πολωνική Ιστορία του 19ου αιώνα.

«Πάντα ήθελα να σκοτώσω κάποιον»

Μηνύματα που ανέβασε ο νεαρός στο Telegram τις τελευταίες εβδομάδες δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη του μαθητή που είναι συνεπής και επιμελής.

Ο 24χρονος φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου είχε παραπονεθεί για την «μίζερη ζωή» του και έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι «πάντα ήθελε να σκοτώσει κάποιον».

Σε ένα μήνυμα με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου, ο σκοπευτής έγραψε ότι «εμπνεύστηκε πολύ από την Αλίνα». Αναφερόταν στην 14χρονη Αλίνα Αφανασκίνα. Το κορίτσι πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους στο σχολείο της στη ρωσική πόλη Μπριάνσκ στις 7 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια αυτοκτόνησε επίσης. «Αλλά η Αλίνα δεν σκότωσε αρκετούς ανθρώπους, θα το διορθώσω», είχε γράψει ο Κοζακ.

«Θέλω να κάνω επίθεση σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Η Alina Afanaskina με βοήθησε. Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα θα γίνω μανιακός στο μέλλον. Ήταν πιο επικερδές να κάνω μαζική επίθεση από κατά συρροήν. Κάθισα, περίμενα, ονειρεύτηκα» φέρεται να είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook