Η Βηθλεέμ δεν θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα φέτος. Η γενέτειρα του Ιησού είναι βουβή, σιωπηλή, πένθιμη.

Όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, όμως στην γενέτειρα του Χριστού, τη Βηθλεέμ, δεν υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα ή χαρούμενες φωνές.

Η Βηθλεέμ δεν θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα φέτος. Η γενέτειρα του Ιησού είναι βουβή, σιωπηλή, πένθιμη.
Οι καρδιές των κατοίκων έχουν βαρύνει για τους νεκρούς παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του άμαχου πληθυσμού.

Σε ένδειξη πένθους οι χριστιανικές εκκλησίες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις φετινές δημόσιες εκδηλώσεις στην Βηθλεέμ αλλά θα γίνουν κανονικά όλες οι θρησκευτικές τελετές.

Δίπλα στο Ναό της Γεννήσεως στήθηκε μια φάτνη διαφορετική από άλλες χρονιές.

Η παράδοση θέλει να φτιάχνεται από άχυρο αλλά φέτος έγινε από συντρίμμια των σπιτιών της Γάζας.

Ο νεογέννητος Ιησούς είναι τυλιγμένος σε μια παλαιστινιακή μαντίλα.

Οι φιγούρες είναι σε φυσικό μέγεθος και στα χέρια των Τριών Μάγων έχουν τοποθετηθεί κούκλες τυλιγμένες με λευκά σάβανα, παραπέμποντας στα νεκρά παιδιά της Γάζας.

«Είναι πολύ θλιβερά Χριστούγεννα καθώς είδαμε ότι δεν υπάρχει ατμόσφαιρα γιορτής γιατί βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο, έναν τρομερό πόλεμο, και η σκέψη μας πηγαίνει πρώτα και κύρια στη Γάζα, στους ανθρώπους μας στη Γάζα, σε όλους τους ανθρώπους στη Γάζα, μια ιδιαίτερη προσοχή στη χριστιανική μας κοινότητα στη Γάζα που υποφέρει, αλλά ξέρω ότι δεν είμαστε οι μόνοι που υποφέρουμε, δύο εκατομμύρια υποφέρουν χωρίς σπίτι, πεινούν, είναι σε αφόρητη κατάσταση», σημείωσε ο Λατίνος Πατριάρχης.

Οι καμπάνες της Εκκλησίας της Γεννήσεως θα σημάνουν τα μεσάνυχτα, όμως δεν υπάρχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι μπάντες έχουν σιγήσει και οι Αγιοβασίληδες δεν θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά.

Δείτε το ρεπορτάζ από το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook