Γεράσιμος Παπαδόπουλος από Ιαπωνία: Πως βίωσε τα 7,6 Ρίχτερ – Ένα λεπτό πριν το σεισμό πήραμε SMS στο κινητό
Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα, περιγράφει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για το σεισμό στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία και μάλιστα στην Οσάκα βρέθηκε για την αλλαγή του χρόνου ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Όμως πέρα από την αλλαγή του χρόνου που έγινε αρκετές ώρες νωρίτερα απ ότι στην Ευρώπη, ο κ. Παπαδόπουλος βίωσε και τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ με τους μετασεισμούς που ακολούθησαν, καταγράφοντας την εμπειρία του στο Facebook.
Σε ανάρτησή του, αναφέρεται ιδιαίτερα στο προειδοποιητικό μήνυμα που έφτασε στο κινητό του τηλέφωνο για τον σεισμό ένα λεπτό πριν γίνει αισθητός.
«Μεγάλος σεισμός 7,6 μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα. Είμαστε καλά. Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων. Ήδη καταγράφεται τσουνάμι 3μ. Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα. Αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας» έγραψε χαρακτηριστικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Λευκάδα: Άνδρας κατάπιε ναρκωτικά για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο και πέθανε
- Κυψέλη: Μαθητές κλείδωσαν τους διευθυντές μέσα στο γυμνάσιο όπου η 16χρονη μαχαίρωσε την 14χρονη
- «Ρεβεγιόν»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέϊλερ
- Τζένη Μπαλατσινού : Το βίντεο με τον 5χρονο γιο της στην κουζίνα του σπιτιού
- «Εκδικητικός με προσωπικότητα αλκοολικού» ο Τράμπ, ναρκομανής ο Μάσκ και «συνωμοσιολόγος» ο Βανς, λέει η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
- Η γιορτή της Eurovision αρχίζει στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 19:00, με την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
- Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους
- Μητσοτάκης: Έξη μέτρα για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία – Επιπλέον 160 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook