Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα, λόγω πανικού.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών , καθώς ξεπέρασαν τους 100 οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο κοιμητήριο της πόλης Κερμάν στο Ιράν, κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου για τον Κασέμ Σουλεϊμανί, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Αρχικά ο αριθμός των νεκρών ήταν στους 20 και στη συνέχεια αυξήθηκε στους 73 ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ιράν, μετά από τις δύο εκρήξεις που προκλήθηκαν από «τρομοκρατικές επιθέσεις», όπως μετέδωσε νωρίτερα το Retuers.Όμως ώρα με την ώρα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών ολοένα μεγαλώνει και πλέον οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν ανέρχονται σε 103. Υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και άλλο. «Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανέβηκε στους 103, καθώς υπήρξαν άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους», μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, προσθέτοντας πως ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής με αφορμή την τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία, του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, το 2020, σε επίθεση με drone των ΗΠΑ.


«Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος στην επαρχία Κερμάν, Μπαμπάκ Γεκταπαράστ, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Ιράν, δήλωσε αργότερα πως 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 170 τραυματίστηκαν.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Nournews ανέφερε νωρίτερα πως «φιάλες αερίου εξερράγησαν στον δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο».

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου βρίσκονταν εκατοντάδες Ιρανοί. Ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2020, σε ηλικία 62 ετών, στη διάρκεια επίθεσης με αμερικανικό drone στο Ιράκ. Ο ίδιος θεωρείται πρόσωπο-κλειδί του ιρανικού καθεστώτος, ενώ θεωρείται και «αρχιτέκτονας» των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή.

Ο Σουλεϊμανί αφού υπηρέτησε στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ (1980-1988), ανήλθε γρήγορα στην κλίμακα της ιεραρχίας και έγινε επικεφαλής της Δύναμης Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης, που έχει επιφορτιστεί με τις εξωτερικές επιχειρήσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook