Πολιτικοί, πρίγκιπες, επιστήμονες και τραπεζίτες στο «πελατολόγιο» του Τζέφρι Έπστάϊν. Στις εκατοντάδες σελίδες της πολύκροτης δικογραφίας σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών περιλαμβάνονται περίπου 200 ονόματα που φέρονται ως «πελάτες».

Ο Μπιλ Κλίντον, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και ο Πρίγκιπας Άντριου είναι μεταξύ των ονομάτων που περιέχονται στα δικαστικά έγγραφα, τα οποία βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

Εκατοντάδες σελίδες εγγράφων από μια αγωγή που σχετίζεται με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική διακίνηση Τζέφρι Έπσταϊν , ο οποίος αυτοκτόνησε, είδαν την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας. Στις 943 σελίδες των εγγράφων περιλαμβάνονται σχεδόν 200 ονόματα.

Το πολυδιαφημισμένο πλήθος εγγράφων δεν φάνηκε να αποκαλύπτει πολλά νέα στοιχεία για τον Έπσταϊν και τους πελάτες του. Ωστόσο, περισσότερα έγγραφα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Περισσότερα από 100 άτομα που κατονομάζονται, ορισμένοι κατηγορούνται για αδικήματα, ενώ άλλοι στα δικαστικά έγγραφα προβάλλουν ισχυρισμούς ή είναι πιθανοί μάρτυρες.

Ο Έπσταϊν είχε πολλές διασυνδέσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων πρώην προέδρων των ΗΠΑ, ξένων πρωθυπουργών και του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας. Επίσης γνώριζε αστέρες του Χόλιγουντ, κορυφαίους ακαδημαϊκούς, ανθρώπους στη βιομηχανία του μόντελινγκ και της μόδας και άλλα δημόσια πρόσωπα. Μερικά από τα ονόματα ήταν προηγουμένως γνωστά με άλλα μέσα, παρόλο που αποκρύπτονταν από το κοινό στη μήνυση. Πολλά από τα ονόματα ανήκουν σε άτομα που δεν έχουν κατηγορηθεί για αδικήματα.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον να περιλαμβάνεται (και μάλιστα με δεκάδες αναφορές) στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της υπόθεσης της Βιρτζίνια Τζιούφρε που είχε καταγγείλει τους Τζέφρι Έπστάιν και Γκισλέιν Μάξγουελ μεταξύ άλλων ότι ως ανήλικη την ανάγκασαν να έχει ερωτικές επαφές με σειρά διασήμων.

Την Τετάρτη το βράδυ σε ένα από αυτά τα έγγραφα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο καταδικασμένος για κύκλωμα παιδεραστίας μεγαλοεπενδυτής είχε αναφέρει σε άλλο θύμα του κυκλώματος, την Τζοάνα Σιόμπεργκ, ότι «στον Κλίντον αρέσουν μικρές».

Στην χθεσινή δημοσιοποίηση παραμένουν «κρυμμένα» τα στοιχεία τεσσάρων προσώπων, γεγονός που δίνει τροφή για σενάρια εμπλοκής προσώπων που σήμερα εμπλέκονται στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και τον κόσμο. Ταυτόχρονα, συντηρεί το ενδιαφέρον για τις νέες δημοσιοποιήσεις αντίστοιχων εγγράφων το επόμενο διάστημα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατονομάζεται χωρίς να εμπλέκεται ευθέως. Η Σιόμπεργκ φέρεται να ανακαλεί τον Έπσταϊν να λέει ότι «θα καλέσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ» όταν υπήρξε μία αλλαγή στο πρόγραμμα των πτήσεων του αεροσκάφους του και θα βρίσκονταν στο Ατλάντικ Σίτι, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι υπήρξε συνάντηση.

Και η λίστα εκπλήσσει, καθώς σε αυτές συναντά κανείς επίσης εκτός του «γνωστού» εμπλεκόμενου πρίγκιπα Άντριου και τον Αλ Γκορ, τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Κέβιν Σπέισι και τον Μπρους Γουίλις, ακόμη και τον Στίβεν Χόκινγκ!

Σύμφωνα με τη dailymail έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δείχνουν ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν έστειλε email στην Γκισλέιν Μάξγουελ για να αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο ανηλίκων.
Στο email που έστειλε στην πρώην ερωμένη και συνεργό του στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, ο παιδόφιλος μεγιστάνας ανέφερε τα εξής: «Μπορείς να προσφέρεις αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς ή τους συγγενείς της Βιρτζίνια είναι πρόθυμος να βοηθήσει να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί της. Οι πιο ισχυροί [ισχυρισμοί] είναι αυτός με το δείπνο με τον Κλίντον και η νέα εκδοχή στις Παρθένες Νήσους ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα».

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε είναι η Αμερικανίδα που τον κατήγγειλε δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση όταν ήταν ανήλικη και ο Επαστάϊν, προσπαθούσε να διερευνήσει τις πιθανότητες αν μπορούσε να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ήταν αναληθείς.

Από το 2023 πάντως είχε επιβεβαιωθεί εξάλλου ότι στον κύκλο του Έπσταϊν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρέθηκαν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες δισεκατομμυριούχοι, πολιτικοί και άνθρωποι των ΜΜΕ και της τέχνης, όπως ο δημιουργός της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής του PayPal Πίτερ Θίελ, η επικεφαλής του ομίλου Ρόθτσιλντ Αριάν ντε Ρόθτσιλντ, ο διευθυντής της CIA (και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα) Γουίλιαμ Μπερνς, ο Λόρενς Σάμερς (πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί Κλίντον και επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής επί Ομπάμα), ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο κορυφαίος Σουηδός διπλωμάτης Τέρχε Ροντ Λάρσεν, ακόμη και ο Νόαμ Τσόμσκι. Από τα ονόματα του Χόλιγουντ και της σόου-μπιζ ξεχωρίζουν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Κάμερον Ντίαζ, ο Κέβιν Σπέισι, ο Μπρους Γουίλις, ο Τζορτζ Λούκας, η Ναόμι Κάμπελ, ο Μάικλ Τζάκσον, κ.ά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook