Κύμα καταγγελιών στη Μεγάλη Βρετανία από πρώην αθλήτριες της γυμναστικής με 17 από αυτούς να μηνύουν την ομοσπονδία της χώρας για ψυχολογική και σωματική κακοποίηση.

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία με τις καταγγελίες 17 πρώην αθλητριών για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από ανθρώπους της γυμναστικής ομοσπονδίας.

Στη χώρα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 οι καταγγελίες πέφτουν… βροχή όπως και οι μηνύσεις από αθλήτριες!

Οι αθλήτριες της γυμναστικής ανάμεσα στους οποίους είναι και ανήλικοι ισχυρίζονται πως έπεσαν θύματα κακοποίησης από προπονητές τους. Σε κάποιιες περιπτώσεις έχουμε σωματική βία και σε κάποιες άλλες ψυχολογική.

Όπως αναφέρει το gazzetta πολλές αθλήτριες έμεναν χωρίς φαγητό για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Η σοκαριστική επιστολή

Η επιστολή με τις καταγγελίες έφτασε στα γραφεία της ομοσπονδίας την περασμένη Τετάρτη και την υπογράφουν και 3 μέλη της εθνικής ομάδας. Περιγράφονται απίστευτα πράγματα όπως για παράδειγμα μπουνιές, κλοτσιές, χαστούκια και τράβηγμα των αυτιών από τους προπονητές.

Μία από τις αθλήτριες είναι και η Τζένιφερ Πίντσες η οποία είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναφέρει: «Για πολύ καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι η ομοσπονδία δίνει προτεραιότητα στην άνοδο στο βάθρο και στα μετάλλια έναντι των ανθρώπων.

Αυτό το γεγονός που έχει οδηγήσει σε ανείπωτες ζημιές στη ζωή νέων αθλητών. Είναι μια θλιβερή αλήθεια που αντιμετωπίζουμε, γνωρίζοντας το επίπεδο κακοποίησης που εμείς και πολλοί άλλοι υπέστησαν. Αυτή είναι μόνο η αρχή των σαρωτικών αλλαγών που απαιτούμε και της δικαιοσύνης για την οποία θα αγωνιστούμε».

Μια άλλη Ολυμπιονίκης, η Χάνα Γουέλαν, σημείωσε: «Πρέπει να δούμε τις αδυναμίες της Βρετανικής Γυμναστικής και να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από όλα αυτά».

Όσο αφορά τη λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση στην επιστολή αναφέρονται ως λέξεις που αναφέρονταν προς τους αθλητές οι: «χοντρή»,«ηλίθιο κοριτσάκι», «σκουπίδια».

Όλες οι αθλήτριες όταν κακοποιήθηκαν ήταν μεταξύ 6 και 23 ετών.

Η απάντηση της ομοσπονδίας

Η ομοσπονδία γυμναστικής της Βρετανίας μετά από τις τελευταίες εξελίξεις απάντησε με ανακοίνωση μερικών λέξεων στις καταγγελίες.

«Λάβαμε την επιστολή. Δεν θα ήταν σωστό ή δίκαιο για όλα τα μέρη να κάνουμε κάποιο σχόλιο μέχρι να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook