Η στιγμή που οι κουκουλοφόροι ανοίγουν πυρ μέσα στην εκκλησία, έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας μέσα από το ναό. Θα βρούμε τους δράστες, το μήνυμα του Ερντογάν.

Απολογισμός της ένοπλης επίθεσης στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, ένας 52χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του.

Την ίδια ώρα ένα νέο βίντεο από κάμερα εντός του ναού, έχει καταγράψει τη στιγμή που οι ένοπλοι κουκουλοφόροι μπαίνουν στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία , στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και ανοίγουν πυρ, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο 52χρονος.

Στο βίντεο, διακρίνονται οι κινήσεις των δραστών και ο πανικός μεταξύ των πιστών όταν αρχίζουν να πέφτουν οι πυροβολισμοί και αντιλαμβάνονται τοι συμβαίνει.

Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον ιερέα της εκκλησίας και τον διοικητή της γειτονιάς Σαριγιάρ, όπου βρίσκεται ο ναός και τους διαβεβαίωσε πως οι τουρκικές Αρχές θα κάνουν όσα είναι απαραίτητα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών «το συντομότερο δυνατό, μέσα στις επόμενες 24 ώρες», φέρεται να δήλωσε.

Νωρίτερα, ένα άλλο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας εκτός εκκλησίας έδειχνε τους δύο ένοπλους κουκουλοφόρους να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην εκκλησία Σάντα Μαρία στη γειτονιά Σαριγιέρ, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου.

Δείτε το βίντεο

O Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ καταδίκασε την επίθεση σε έναν θρησκευτικό χώρο: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον ενός πολίτη μας κατά τη λειτουργία την εκκλησία Santa Maria, στην Κωνσταντινούπολη. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας διεξάγουν εκτεταμμένες έρευνες για το θέμα. Όσοι στρέφονται εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τον στόχο τους».
Σε βίντεο από κάμερα που δημοσίευσε ο ιστότοπος της Cumhuriyet φαίνεται η στιγμή που οι δύο δράστες φεύγουν τρέχοντας από το σημείο της επίθεσης.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό και για τον σκοπό αυτό ορίστηκαν δυο προϊστάμενοι της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης και ένας αντιεισαγγελέας.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ καταδικάζει την επίθεση και αφήνει να εννοηθεί ότι η επίθεση στρεφόταν κατά του ατόμου, με αρχικά του ονόματός του CT.

«Σήμερα, γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία στο Μπουγιούκντερε, έπεσε νεκρός ο CT, ο οποίος ήταν μεταξύ των πιστών που συμμετείχαν στη λειτουργία, δέχθηκε επίθεση από δύο μασκοφόρους και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχουν ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνες και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών.

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή την άθλια επίθεση», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook