Το είδος είναι κυρίως ενδημικό και απαντάται σε ποτάμια και βάλτους της Φλόριντα. Ωστόσο βρέθηκε σε λίμνη στην Κάμπρια της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι χελώνες – αλιγάτορες έχουν σαγόνι αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί με το δάγκωμά της να προκαλέσει ζημιές ακόμα και στα οστά, είναι κατά κύριο λόγο ενδημικές σε ποτάμια και βάλτους της Φλόριντα και αναγνωρίζονται από το ιδιαίτερο καβούκι τους, που θυμίζει δεινόσαυρο.

Το συγκεκριμένο ερπετό του γλυκού νερού εντοπίστηκε στη λίμνη Urswick Tarn της Κάμπρια στην Αγγλία και ανασύρθηκε από μια τοπική δημοτική σύμβουλο, η οποία, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είχε βρει, έβαλε τη χελώνα σε ένα καλάθι αγορών και το πήγε στον κτηνίατρο.


«Είχε αρχίσει να φαίνεται αρκετά αξιολύπητο. Τηλεφώνησα σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες δεν βοήθησαν καθόλου. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν μια απλή χελώνα, αλλά δεν ήταν» είπε σε τοπική εφημερίδα, προσθέτοντας πως πιθανότατα την είχε στην κατοχή του κάποιος λάτρης εξωτικών ζώων, ο οποίος δεν μπορούσε να τη φροντίσει άλλο.
Οι χελώνες αυτές μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 100 εκατοστά και να ζυγίζουν έως και 90 κιλά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook