Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι λέει ότι το πτώμα δεν βρίσκεται στο νεκροτομείο όπου οι αξιωματούχοι είπαν ότι βρισκόταν.

Η οικογένεια του Αλεξέι Ναβάλνι δεν βρήκε τη σορό του στο Σλέχαρντ, μια πόλη κοντά στις φυλακές όπου εκρατείτο και οι ρωσικές αρχές τους είχαν ενημερώσει να πάνε εκεί για να αναζητήσουν το πτώμα, σύμφωνα με το bbc.

Οι αρχές είχαν ενημερώσει πως η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι έχει μεταφερθεί στο μοναδικό νεκροτομείο της Σαλέχαρντ, της πόλης που βρίσκεται κοντά στην φυλακή όπου πέθανε.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις ωστόσο έγραψε στο Χ ότι ένας δικηγόρος του και η μητέρα του, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια, έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές. Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, παρότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.
Ο δικηγόρος τηλεφώνησε στο νούμερο που ήταν αναρτημένο στην πόρτα. Του απάντησαν ότι ήταν ο έβδομος που καλούσε σήμερα και ότι «η σορός του Αλεξέι δεν ήταν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σύμφωνα με το CNN μια πηγή από την Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας (FSIN) την Παρασκευή στη Novaya Gazeta Europe, είχε δηλώσει ότι η σορός του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι είναι πιθανό να σταλεί στη Μόσχα για νεκροψία.

Η πηγή είπε ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook