Το πτώμα του Αλεξέι Ναβάλνι βρέθηκε μελανιασμένο στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Salekhard της Αρκτικής

Βρέθηκαν τραυματισμοί στο κεφάλι και στο στήθος του αρχηγού της ρωσικής αντιπολίτευσης όταν το σώμα του μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία , σύμφωνα με τη Novaya Gazeta Europe.
Σύμφωνα με αναφορές νοσοκόμων, ο Αλεξέϊ Ναβάλνι έφερε μώλωπες στο στήθος, σαν αυτές που δημιουργούνται από δυνατές μαλάξεις για επαναφορά μετά από ανακοπή.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ναβάλνι την Παρασκευή, το σώμα του μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Labytnangi, 36 χιλιόμετρα μακριά από την ποινική αποικία όπου πέθανε στο χωριό Χαρπ στην μακρινή βόρεια αυτόνομη περιοχή Yamalo-Nenets της Ρωσίας. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η σορός μεταφέρθηκε αργότερα την Παρασκευή στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο στην περιφερειακή πρωτεύουσα Σάλεχαρντ.

«Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται κατευθείαν στο Γραφείο Ιατροδικαστικής στην οδό Glazkova, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μεταφέρθηκαν στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», είπε ένας παραϊατρός στην υπηρεσία ασθενοφόρων του Salekhard.

«Τον οδήγησαν στο νεκροτομείο, τον έφεραν και μετά έβαλαν δύο αστυνομικούς μπροστά στην πόρτα. Θα μπορούσαν επίσης να έβαλαν μια ταμπέλα που έγραφε «κάτι μυστηριώδες συμβαίνει εδώ!» Φυσικά, όλοι ήθελαν να μάθουν τι είχε συμβεί, περί τίνος πρόκειται για όλη τη μυστικότητα και αν προσπαθούσαν να κρύψουν κάτι σοβαρό».

Σύντομα προέκυψε ότι το πτώμα που παραδόθηκε ήταν του Alexey Navalny και ότι ο θάνατός του «δεν ήταν εγκληματικής φύσης», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να δείξει ότι δεν εμπλέκονταν πυροβόλα όπλα. Στη συνέχεια διαδόθηκε ότι οι νοσοκομειακοί παθολόγοι τους είχε απαγορευτεί να κάνουν αυτοψία, πρόσθεσε η πηγή.

«Ως έμπειρος νοσηλευτής, μπορώ να πω ότι τα τραύματα που περιέγραψαν όσοι τα είδαν φαινόταν να είναι από σπασμούς. … Εάν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να τον συγκρατήσουν αλλά οι σπασμοί είναι πολύ δυνατοί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Είπαν επίσης ότι είχε ένα μώλωπα στο στήθος του – το είδος που προέρχεται από έμμεσο καρδιακό μασάζ».

«Έτσι, προσπάθησαν να τον αναζωογονήσουν και πιθανότατα πέθανε από καρδιακή ανακοπή», είπε ο νοσηλευτής. «Αλλά κανείς δεν λέει τίποτα για το γιατί έπαθε καρδιακή ανακοπή».

Οι ρώσοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι ο Αλεξέϊ Ναβάλνι πέθανε την Παρασκευή αφού αρρώστησε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης βόλτας στο IK-3, μια διαβόητη βάναυση φυλακή στη ρωσική Αρκτική. Η μητέρα του Navalny δεν κατάφερε να βρει το σώμα του στο νεκροτομείο στο Salekhard το Σάββατο και οι συνάδελφοί του στο Anti , το Ίδρυμα Διαφθοράς κατηγόρησαν τις ρωσικές αρχές για συγκάλυψη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook