«Χωρίς τη Ρωσία δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ειρήνη στον κόσμο»,ανέφερε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος

Την ετήσια ομιλία του και στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη Ρωσία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στη χώρα του που θεωρείται βέβαιο ότι θα τις κερδίσει.

Η ομιλία του γίνεται στη σκιά του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι για τον οποίο χώρες της Δύσης κατηγορούν το Κρεμλίνο ότι ευθύνεται ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του.

Σύμφωνα με το Sky News, στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Πούτιν εστίασε σε δύο κυρίως θέματα: τον ισχυρισμό του ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία αλλά και την πεποίθηση ότι ο ρωσικός λαός στηρίζει με θέρμη την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «ετοιμάζονται να πλήξουν το έδαφος της Ρωσίας», επιστρατεύοντας για αυτόν τον σκοπό τα πιο αποτελεσματικά μέσα που διαθέτουν.

Η μοίρα οποιασδήποτε χώρας επιτεθεί στη Ρωσία θα είναι «πολύ πιο τραγική» από οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει η δική μας χώρα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πούτιν. «Πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουμε και εμείς όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στο δικό τους έδαφος», πρόσθεσε, εξηγώτας ότι μια τέτοια επιθετική κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων. «Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;» διερωτήθηκε, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η «η ρωσοφοβία τυφλώνει τους ανθρώπους και τους στερεί τη λογική τους ικανότητα». «Χωρίς τη Ρωσία δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ειρήνη στον κόσμο», πρόσθεσε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος.

«Σταμάτα να πίνεις, ξεκίνα να κάνεις σκι», το σύνθημα του για τη μακροζωία και την ευεξία των κατοίκων

Η ομιλία του Πούτιν επικεντρώνεται σε εσωτερικά κυρίως ζητήματα:

Παραμένοντας στα εσωτερικά ζητήματα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτει σχέδια για τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής στη Ρωσία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επόμενη γενιά θα είναι «ισχυρή και εύρωστη». Θέλει επίσης περισσότερος πληθυσμός να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και λέει ότι πρέπει να δαπανηθούν κονδύλια για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. «Σταμάτα να πίνεις, ξεκίνα να κάνεις σκι», αστειεύεται. Δισεκατομμύρια ρούβλια θα δαπανηθούν επίσης για τη βελτίωση των σχολείων είπε σύμφωνα με το Sky News, .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook