Τον γύρο του κόσμου έκανε η πυραυλική επίθεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ βρισκόταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις πρώτες ειδήσεις με εκτενείς αναφορές τα ρεπορτάζ σε ABC και CNN γράφουν ότι «ρωσικοί πύραυλοι χτυπούν κοντά στη συνοδεία του Ζελένσκι και του Έλληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό»

Μια από τις πιο επικίνδυνες στιγμές για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία ήταν η σημερινή επίθεση στην Οδησσό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ABC, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφέρεται μάλιστα ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο κοντινό χτύπημα όσο το συγκεκριμένο καθώς η έκρηξη σημειώθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά από την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το CNN που γράφει ότι: Ένας ρωσικός πύραυλος που σκότωσε πέντε ανθρώπους στο λιμάνι της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας την Τετάρτη προσγειώθηκε μόλις 500 γιάρδες από μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το μέσο ότι η συνοδεία των δύο ηγετών αισθάνθηκε τον αντίκτυπο της έκρηξης και η ομάδα είδε ένα «σύννεφο μανιταριών» καπνού.

Κανένας από τους δύο ηγέτες δεν τραυματίστηκε, αλλά ο Ζελένσκι είπε ότι ήταν αρκετά κοντά ώστε να έχει δει και ακούσει το χτύπημα.

«Είδαμε αυτήν την επίθεση σήμερα. Μπορείτε να δείτε με ποιους έχουμε να κάνουμε, δεν τους νοιάζει πού χτυπούν. Γνωρίζω ότι υπήρξαν θύματα σήμερα, δεν γνωρίζω ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», δήλωσε ο Ζελένσκι από την Οδησσό την Τετάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έκαναν με τον Ζελένσκι περιοδεία στην πόλη της Οδησσού , η οποία έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από μήνες ρωσικών επιδρομών, προτού ακούσουν τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. «Λίγο μετά, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη», είπε ο Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους αργότερα την Τετάρτη.

«Νομίζω ότι για εμάς είναι η καλύτερη, η πιο ζωντανή υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα γίνεται ένας πόλεμος, ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο, τους στρατιώτες, αλλά και τους αθώους συμπολίτες μας».

Ο Ζελένσκι κάνει συχνά ταξίδια υψηλού κινδύνου στην πρώτη γραμμή και έχει καλωσορίσει δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες στην Ουκρανία για περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου με τη Ρωσία, αλλά η επίθεση της Τετάρτης μπορεί να αντιπροσωπεύει μια από τις πιο κοντινές επιθέσεις για τον πρόεδρο, καταλήγει το ρεπορτάζ του CNN .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook