«Αν είχαμε αρκετή αεράμυνα, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί» είπε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Δεν στοχεύαμε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό»,υποστήριξε ο Μεντβέντεφ.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η χθεσινή ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού να είχε ως στόχο τις αντιπροσωπείες του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ο πρακτορείο Reuters.

Οι δύο ηγέτες επιθεωρούσαν τον ουκρανικό διάδρομο εξαγωγής σιτηρών στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας όταν ο πύραυλος χτύπησε λιμενική υποδομή.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;… Δεν μπορείς να αποκλείσεις ότι προοριζόταν για την αντιπροσωπεία του προέδρου μου ή την αντιπροσωπεία ξένων επισκεπτών», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN Live ο Ιχόρ Ζόβκβα, κορυφαίος διπλωματικός σύμβουλος του Ζελένσκι.

Ο Ζόβκβα δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
«Ο πύραυλος χρειάστηκε λιγότερο από τρία λεπτά για να φτάσει στο στόχο, την τοποθεσία του λιμανιού της. Αν είχαμε αρκετή αεράμυνα, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί» είπε καταλήγοντας ο σύμβουλος του Ζελένσκι.

Μητσοτάκης: «Έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: Δεν θα φοβηθούμε»
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή στάση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Δείξαμε τη στήριξη μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο. Και ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δείξει τέτοια απάντηση, με κυρώσεις στη Ρωσία, με την υποστήριξη της Ουκρανίας στρατιωτικά και οικονομικά: καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων δια της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια», τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη χθεσινή του επίσκεψη στην Οδησσό, όπου σημειώθηκε χτύπημα από βαλλιστικό πύραυλο.

«Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», τόνισε.

Μεντβέντεφ: «Δεν στοχεύαμε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό»
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «η Μόσχα θα είχε πλήξει τον στόχο της, αν αυτός ήταν ο στόχος, και αυτό είναι προφανές στον καθένα ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή».

«Είναι προφανές για τον καθένα. Και το ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό. Και το ότι αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook