Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ρωσική αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στην φονικότερη τρομοκρατική επίθεση των τελευταίων ετών στη Μόισχα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συλλάβει 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τρομοκρατών, που συμμετείχαν άμεσα στην επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall , ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), σύμφωνα με το TASS.
Οι συλλήψεις έγιναν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, λέει η Μόσχα, ενώ προηγήθηκε καταδίωξη ενός λευκού Renault στο οποίο επέβαιναν ύποπτοι, μέσα στο οποίο βρέθηκαν όπλα και διαβατήρια από το Τατζικιστάν

Για τη σύλληψη των τρομοκρατών, που έγινε στην περιφέρεια Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ έχει ενημερώσει σχετικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο διευθυντής της FSB ανέφερε στον Πούτιν για τη σύλληψη 11 ατόμων, μεταξύ τους και οι τέσσερις τρομοκράτες που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε το προεδρικό γραφείο, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό συνεργών των τρομοκρατών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στη Μόσχα.

Νωρίτερα Ρώσος βουλευτής είχε ανακοινώσει τη σύλληψη δύο υπόπτων ύστερα από την καταδίωξη ενός αυτοκινήτου Renault, το οποίο εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιφέρεια Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, και αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας χθες το βράδυ.
Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στο δημαρχείο Κρόκους κοντά στη Μόσχα, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος , με την πληροφορία να την ερευνά για την εγκυρότητα της το Κρεμλίνο.

Οι ρωσικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση του ISIS στο Telegram κατάφεραν να διαφύγουν και να επιστρέψουν στη βάση τους. Μάλιστα, έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες πέντε αντρών, οι οποίοι φαίνεται να είναι οι δράστες της επίθεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε σε όλους όσους τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου ταχεία ανάρρωση και μετέφερε συγχαρητήρια στο ιατρικό προσωπικό, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.

Εμείς μαζί με τον [Ρώσο υπουργό Υγείας] Mikhail A. [Murashko] αναφέραμε στον πρόεδρο για την κατάσταση της υγείας των ασθενών, ο πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους ανάρρωση και μετέφερε συγχαρητήρια στους γιατρούς», είπε στους δημοσιογράφους.

«Ο διευθυντής της FSB ανέφερε στον Πούτιν για τη σύλληψη 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τρομοκρατών που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου», σύμφωνα με το TASS.

Το RIA μετέδωσε επίσης ότι η FSB εργάζεται για τον εντοπισμό της «βάσης των συνεργών» όσων συμμετείχαν στην επίθεση.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι είναι οι ύποπτοι, από πού μπορεί να προέρχονται ή πώς συνελήφθησαν.

Νωρίτερα το βρετανικό δίκτυο Sky News, που επικαλείται δήλωση Ρώσου πολιτικού, είχε μεταδώσει ότι συνελήφθησαν δύο ύποπτοι μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου.

«Το Renault στο οποίο επέβαιναν οι ύποπτοι εντοπίστηκε τη νύχτα στην περιφέρεια του Μπριάνσκ. Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε έλεγχο αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει. Κατά την καταδίωξη, έπεσαν πυροβολισμοί και το αυτοκίνητο αναποδογύρισε».
Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων στο ΙΧ συνελήφθη αμέως ενώ ο άλλος διέφυγε και συνελήφθη λίγο αργότερα. «Η έρευνα για τους υπόλοιπους συνεχίζεται», δήλωσε ο Αλεξάντερ Χινστάιν.
Το λευκό Renault
Τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν από το βράδυ της Παρασκευής ότι οι Αρχές αναζητούσαν ένα λευκό αυτοκίνητο τύπου σεντάν μάρκας Renault.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε μέσα από ένα βίντεο που κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου περνώντας έξω από τον συναυλιακό χώρο όπου φαίνεται να βγαίνουν άνδρες κρατώντας όπλα.

Εκτός από το όχημα, το φως της δημοσιότητας βλέπει και μια άλλη φωτογραφία που φαίνονται δύο άτομα μέσα σε ένα λευκό όχημα που εικάζεται ότι είναι των δραστών.


Στους 93 οι νεκροί, ανάμεσα τους και τρία παιδιά
Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας – 93 άτομα (μεταξύ τους τρία παιδιά), είναι νεκροί από τα πυρά των τρομοκρατών με « το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί».

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν το πρωί του Σαββάτου ότι 107 άνθρωποι νοσηλεύονται, με τους 16 (μεταξύ τους ένα παιδί) να είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Οι μουσικοί του συγκροτήματος Picnic δεν τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, δήλωσε στο TASS ο διευθυντής του Γιούρι Τσερνισέφσκι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, μέσω ανάρτησης στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αμερικανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε την επίθεση στη Μόσχα, ενώ τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Βρετανία είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για απειλή τρομοκρατικών ενεργειών. Από την πλευρά της η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει τα περί ανάλυψης ευθύνης, με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να εκφράζει την καχυποψία της για την αντίδραση των ΗΠΑ να ισχυριστεί αμέσως ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στο περιστατικό.

Οι σημαίες στη Ρωσία κυματίζουν μεσίστιες, ενώ περισσότερα από 600 άτομα έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της Μόσχας για να δώσουν αίμα από το πρωί του Σαββάτου.

Νέα βίντεο

Στη δημοσιότητα έρχονται συνεχώς νέα συγκλονιστικά βίντεο για το μακελειό στη Μόσχα.
Δείτε το νέο βίντεο του OPEN με πτώματα στο έδαφος από την τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο


Σύμφωνα με το BBC, το αιματοκύλισμα στην αίθουσα συναυλίων στα περίχωρα της Μόσχας αποτελεί τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook