Το 2025 θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου στο διάστημα, το οποίο θα διαθέτει μπαρ, κινηματογράφο, εστιατόρια και σπα.

Αν οι επίγειοι προορισμοί σας φαίνονται αρκετά συνηθισμένοι και θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετοί για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας, μην ανησυχείτε, καθώς σε λίγο καιρό θα έχετε την δυνατότητα να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο στο διάστημα!

Έτσι η εταιρεία Orbital Assembly Corporation (OAC) αναπτύσσει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στον κόσμο, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής να τοποθετούνται για το 2025, ενώ δεν αποκλείεται ο διαστημικός σταθμός να είναι έτοιμος στις αρχές του 2027, πραγματοποιώντας τροχιά γύρω από τη γη.

Με βάση τον προγραμματισμό, το ξενοδοχείο θα διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο, σπα και δωμάτια για 400 άτομα. Ο διαστημικός σταθμός θα έχει το σχήμα ενός μεγάλου κύκλου και θα περιφέρεται για να δημιουργήσει τεχνητή βαρύτητα, σε επίπεδο παρόμοιο με τη βαρύτητα που εντοπίστηκε στην επιφάνεια της Σελήνης.

Οι παροχές του διαστημικού ξενοδοχείου θα παραπέμπουν στις υπηρεσίες που παρέχει ένα κρουαζιερόπλοιο, με θεματικές δυνατότητες για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ούτε το κόστος της κατασκευής, ούτε το κόστος της διαμονής, αν και η OAC υποστηρίζει ότι οι κατασκευές της κοστίζουν λιγότερο, λόγω των επαναχρησιμοποιημένων οχημάτων εκτόξευσης, όπως το SpaceXFalcon 9 ή το μελλοντικό Starship.

Ο διαστημικός σταθμός θα αποτελείται από μία σειρά δακτυλίων, με έναν αριθμό από σεληνακάτους να συνδέεται στο εξωτερικό τους μέρος. Ορισμένοι δακτύλιοι θα λειτουργήσουν από το Gateway Foundation και θα χρησιμοποιούνται για τα πληρώματα, τον αέρα, το νερό και την παροχή ενέργειας.

Επίσης, θα υπάρχει γυμναστήριο, κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις για όσους θελήσουν να παραμείνουν στον σταθμό μακροπρόθεσμα.

Οι άλλες σεληνάκατοι θα πωληθούν ή θα ενοικιαστούν σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνήσεις.

Πηγή: protothema.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook