Άνδρας που εισέβαλε ζωσμένος με εκρηκτικά σε καφετέρια στην πόλη Έντε απειλεί να τα ανατινάξει.

Συναγερμός στην πόλη Εντε στην ανατολική Ολλανδία καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό ομηρίας σε καφέ-μπαρ με την αστυνομία να αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση 150 κατοικιών στην περιοχή.
Ο άνδρας κρατώντας εκρηκτικά σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μπήκε στην καφετέρια γύρω στις 5 τα ξημερώματα και κρατά ομήρους θαμώνες του μαγαζιού.

Σύμφωνα με το Reuters, ειδικές μονάδες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο του καφέ-μπαρ Petticoat, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Η τοπική εφημερίδα de Telegraaf αναφέρει ότι ο άνδρας εισέβαλε τα ξημερώματα στην επιχείρηση, την ώρα που έκλεινε, με όπλα και εκρηκτικά, και απείλησε να την ανατινάξει.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ-μπαρ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι μέλη του προσωπικού του κρατούνται όμηροι. Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσα άτομα είναι μέσα στην επιχείρηση, τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 4-5 ομήρους.


Σύμφωνα με το Ολλανδικό telegraaf το Petticoat είναι ένα καφέ που προσελκύει κυρίως νέους, και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης με καλές κριτικές. Συνήθως στην συγκεκριμένη καφετέρια γίνονται μουσικές εκδηλώσεις παραδοσιακής μουσικής.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεν υπάρχει ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατικό επεισόδιο. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook