Ο τελευταίος όμηρος μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Ένα άτομο έχει συλληφθεί. Δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή, δήλωσε η Ολλανδική αστυνομία

Αίσιο τέλος, χωρίς θύματα, φαίνεται ότι είχε το σοβαρό περιστατικό ομηρίας σε καφέ μπαρ στην πόλη Έντε στην ανατολοκή Ολλανδία , σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης και την Ολλανδική αστυνομία,

Στις 12.30 (τοπική ώρα) ένας μασκοφόρος βγαίνει ι από το νυχτερινό κέντρο της Ολλανδίας με τα χέρια του στον αέρα και συλλαμβάνεται εν μέσω τρομακτικής κατάστασης ομηρίας, καθώς ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά απειλούσε να τα ανατινάξει μαζί με τους ανθρώπους πού ήταν ακόμα μέσα, σύμφωνα με τη dailymail.

Πλάνα από κοντά στο Café Petticoat στο Έντε  στην ανατολική Ολλανδία, έδειξαν έναν άνδρα ντυμένο στα γκρι με τα χέρια του στο κεφάλι καθώς ένοπλοι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγο πριν τη 13:00 σήμερα τοπική ώρα, βάζοντας τέλος στο δραματικό περιστατικό ομηρίας, που κράτησε πάνω από 8 ώρες και κατά τη διάρκεια του οποίου εκκενώθηκαν 150 σπίτια στην περιοχή καθώς υπήρχε απειλή ότι θα ανατίναζε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

H στιγμή της σύλληψης:

Η ολλανδική αστυνομία έγραψε στο X, πρώην Twitter, στις 12:43 τοπική ώρα (11:43 GMT): «Ο τελευταίος όμηρος μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Ένα άτομο έχει συλληφθεί. Δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή.

Γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (10:30 GMT), τρεις νεαροί εθεάθησαν να βγαίνουν από το κτίριο κλαίγοντας. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τρεις όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι – αλλά είπε ότι «η κατάσταση δεν έχει τελειώσει ακόμη». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «δεν είναι σαφές πόσα άτομα βρίσκονται ακόμα στο καφέ».

Δείτε σε βίντεο της στιγμή της απελευθέρωσης των τριών ομήρων:

Μια ώρα αργότερα, ένα τέταρτο άτομο εθεάθη να φεύγει από το κτίριο με τα χέρια ψηλά. Δεν ήταν σαφές εάν επρόκειτο για άλλον όμηρο ή ύποπτο. Περίπου πέντε όμηροι θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν αιχμάλωτοι στον χώρο – καθώς η αστυνομία είπε ότι ο ύποπτος δράστης ήταν ένας.

Το καφέ μπαρ φιλοξένησε μια εκδήλωση που διαφήμιζε τη νύχτα σε νέους ηλικίας 16 ετών και άνω, η οποία ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί – περίπου μιάμιση ώρα πριν γνωστοποιηθούν αναφορές ότι ένας άνδρας είχε μπει με όπλα και είχε πάρει αρκετούς ομήρους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook