Δημοσίευμα συγκλονίζει τη Βρετανία για τον βασιλιά Κάρολο. «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική», αναφέρει το ρεπορτάζ βρετανικού περιοδικού.

Μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, να πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και να έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή, νέα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου.

Σύμφωνα με το περιοδικό In Touch, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καρκίνο την ίδια χρονική περίοδο με την νύφη του Κέιτ Μίντλετον, πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και του απομένουν μόνο λίγοι μήνες ζωές. Στο καλύτερο σενάριο ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει πάνω από δύο χρόνια ζωής.

Το περιοδικό επικαλείται ενημέρωση από πηγή μέσα στο Παλάτι, αναφέροντας ότι πρόκειται για υψηλόβαθμο μέλο της βασιλικής οικογένειας που φέρεται να είπε στο In Touch ότι ο Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος απ’ ό,τι αφήνει το παλάτι να εννοηθει, και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σρα υμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε το μέλος του βασιλικού εσωτερικού κύκλου, συμπληρώνοντας ότι: . «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , τα σχέδια για την κηδεία του ετοιμάζονται. ‘Όπως αναφέρεται με την ονομασία «Επιχείρηση Menai Bridge», η κηδεία του βασιλιά Κάρολου, θα μοιάζει με αυτή της Ελισάβετ, που ονομάστηκε «Επιχείρηση London Bridge». Καθώς ο καρκίνος του εξελίσσεται, μέλη της βασιλικής οικογένειας λένε στο In Touch ότι «τα τελικά σχέδια ανάπαυσης του Καρόλου έχουν έγκαιρη προτεραιότητα».

«Είναι μια αρκετά συνηθισμένη διαδικασία για τους βασιλιάδες, αλλά στην περίπτωση του Καρόλου είναι υψίστης προτεραιότητας», λέει πηγή στο περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι «ορισμένοι αυλικοί εκτιμούν πως ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος απ’ ό,τι φαντάζονταν».

Η «Επιχείρηση Menai Bridge» πρόκειται να περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα ενώ πιθανότατα θα ταφεί στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο στο Κάστρο του Ουίνδσορ. «Θα έχει όλη τη μεγαλοπρέπεια και τον σεβασμό που αρμόζουν σε έναν Βρετανό μονάρχη», προσθέτει η πηγή.

Το πρωτόκολλο για την κηδεία του βασιλιά που φέρει την ονομασία «Επιχείρηση Menai Bridge», περιλαμβάνει τα εξής: όταν ο μονάρχης πεθάνει, το σώμα του θα μεταφερθεί από το παλάτι του Μπάκινγχαμ στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η επίσημη κηδεία του θα γίνει εννέα ημέρες αργότερα, ενώ πιθανότατα θα ταφεί στο βασιλικό τάφο στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι τα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Καρόλου δίνουν και παίρνουν, ο ίδιος θα παραστεί κανονικά στη λειτουργία στο Κάστρο του Γουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, στις 31 Μαρτίου.

Είναι έτοιμος ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για τον θρόνο;

Το περιοδικό συνεχίζει στο δημοσίευμά του με τα σενάρια για τη διαδοχή του βασιλιά Καρόλου. Πρόσθετες πηγές είπαν στο In Touch ότι θα μπορούσαν να παίζουν περισσότερα μεταξύ του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ εκτός των αντίστοιχων κρίσεων υγείας της οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς έχει την εντύπωση ότι ο William δεν είναι έτοιμος να πάρει τον θρόνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook