Προβάδισμα πάνω από 8 μονάδες για τον Εκρέμ Ιμάμογλου . Στο 41,58 ο Μουράτ Κορούμ.Νίκη της αντιπολίτευσης σε Σμύρνη και Άγκυρα Θρίαμβο του Εκρέμ Ιμάμογλου με πάνω από 50% καταγράφουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών για την Κωνσταντινούπολη. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε σε μια πρώτη δήλωση κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα […]

Προβάδισμα πάνω από 8 μονάδες για τον Εκρέμ Ιμάμογλου . Στο 41,58 ο Μουράτ Κορούμ.Νίκη της αντιπολίτευσης σε Σμύρνη και Άγκυρα

Θρίαμβο του Εκρέμ Ιμάμογλου με πάνω από 50% καταγράφουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών για την Κωνσταντινούπολη. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε σε μια πρώτη δήλωση κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα αποτελέσματα.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Τα εκλογικά αποτελέσματα αποτελούν ανατροπή, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, καθώς για πρώτη φορά από το 2002 το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κερδίζει στην επικράτεια με το ποσοστό να αναμένεται να φτάσει στο 40%.

Ειδικότερα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, νυν δήμαρχος και υποψήφιος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας CHP, προηγείται στις δημαρχιακές εκλογές στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε στο NTV.

Με καταμετρημένο το 51,30% των ψήφων, ο Ιμάμογλου λαμβάνει 50,06%, ενώ ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος από το Κόμμα AKP του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, λαμβάνει το 41,21%.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Σκηνικό νίκης παρατηρείται και στην Άγκυρα, με τον δήμαρχο Μανσούρ Γιαβάς να προηγείται με διαφορά άνω των 24 μονάδων με 58% στο 29,25% των καταμετρημένων ψήφων έναντι 34% του Τουργκούτ Αλτινόκ. Ο νυν δήμαρχος Άγκυρας ανακοίνωσε μάλιστα τη νίκη του με ανάρτηση στο Χ

Στη Σμύρνη, το CHP διατηρεί την ηγεσία της πόλης, με τον Τζεμιλ Τουγκαι να συγκεντρώνει το 47,99% και τον Χαμζά Νταγ (ΑΚΡ): στο 37,22%, με την ενσωμάτωση στο 51,30%.

Από την αρχή της καταμέτρησης φαινόταν η υπεροχή του νυν δημάρχου

Πρώτος με διαφορά ο Εκρέμ Ιμάμογλου, στο 42% ο εκλεκτός του Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ – Η αντιπολίτευση προηγείται στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας

Προβάδισμα Ιμάμογλου με 49,6 % δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη με 49,6% με καταμετρημένο το 26,8% των ψήφων, αναφέρει το NTV. Ακολουθεί ο Μουράτ Κουρούμ με ποσοστό 41,6%.

Ο Ιμάμογλου προχώρησε σε δηλώσεις πολύ νωρίς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρώτη εικόνα από τα αποτελέσματα.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο«, ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Η αντιπολίτευση προηγείται στις τρεις μεγάλεις πόλεις, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Στην Άγκυρα ο Μανσούρ Γιαβάς προηγείται με ποσοστό 56,97% έναντι του Τουργκούτ Αλτινόκ που προς ώρας συγκεντρώνει ποσοστό 35,8%. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 47,24% έναντι 37,85% του Χαμζά Νταγ.

Το κυβερνών κόμμα πάντως προηγείται σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την επικράτεια με 38,65%, έναντι της αντιπολίτευσης με 35,25%.

Δείτε ζωντανά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook