Εκατόν εβδομήντα βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπέγραψαν μια διακομματική επιστολή που την απευθύνουν στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ζητούν από τη νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάϊντεν να αντιμετωπίσει πιο δραστικά στην πολιτική της με την Τουρκία ζητήματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταγράφονται εκεί , όπως περιορισμοί στην ελευθερία του Τύπου φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, έλεγχο του δικαστικού σώματος.

Η επιστολή, που φέρει ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου και δημοσιεύτηκε σήμερα, υπογραμμίζει ότι ο νατοϊκός σύμμαχος Τουρκία είναι από χρόνια ένας σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ, αλλά ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει ένταση στις διμερείς σχέσεις.

«Στρατηγικά ζητήματα έχουν δικαίως λάβει σημαντική προσοχή στις διμερείς μας σχέσεις, αλλά η κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η δημοκρατική οπισθοδρόμηση που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία είναι επίσης σημαντικές ανησυχίες», αναφέρει η επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γκρέγκορι Μικς, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και ο Μάικ Μακόλ, το ανώτερο μέλος των Ρεπουμπλικάνων σε αυτή την Επιτροπή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook