Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί – ανάμεσά τους και ο δράστης – και οκτώ ,έχουν μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ.Πρόκειται για τραγωδία , δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Πανικός επικράτησε στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας όταν ένας άνδρας ολπισμένος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο. Η επίθεση εξελίχθηκε στις 16:00 (τοπική ώρα) το απόγευμα του Σαββάτου στο κατάμεστο mall, σύμφωνα με πληροφορίες του news.com.au.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές ομοσπονδιακές Αρχές, έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί, ανάμεσα τους και ο δράστης. Αναφορές κάνουν λόγο για 9 τραυματίες, με τουλάχιστον ένα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται ένα βρέφος 9 μηνών και η μητέρα του, χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους, προτού εκκενωθεί και αποκλειστεί το συγκρότημα Westfield στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.
Στην επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, έγινε γνωστό πως ο δράστης, τα κίνητρα και η ταυτότητα του οποίου δεν έψουν προσδιοριστεί, βρέθηκε στο εμπορικό κέντρο γύρω στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), έφυγε και επέστρεψε μετά από 20 λεπτά, ξεκινώντας να μαχαιρώνει κόσμο αδιάκριτα. Μια αστυνομικός, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, κυνήγησε τον δράστηκαι όταν τον έφτασε, εκείνος πήγε να της επιτεθεί με το μαχαίρι που κρατούσε. Τότε, εκείνη τον πυροβόλησε και τον έριξε στο έδαφος, περιμένοντας ενισχύσεις.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που γυναίκα αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον δράστη.

Ο δράστης που επιτέθηκε κρατώντας μαχαίρι

Βίντεο δείχνει τις στιγμές τις στιγμές πανικού καθώς ο κόσμος τρέχει να σωθεί

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζε, ο οποίος ανέφερε στο Twitter: «Πρόκειται για τραγωδία. Έχουν αναφερθεί πολλαπλά θύματα και οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι με τους πληγέντες και τους αγαπημένους τους. Οι καρδιές μας συμπονούν τους τραυματίες και προσφέρουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους τους φροντίζουν, καθώς και στους γενναίους αστυνομικούς και τους πρώτους ανταποκριτές μας».


Ένας μάρτυρας δήλωσε στο news.com.au ότι είδε τα πτώματα δύο νέων ανθρώπων μπροστά από κατάστημα στο τέταρτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου Westfield Bondi Junction και έτρεξε για τη ζωή του. «Μόλις είδα τα πτώματα, έτρεξα κάτω και είδα την αστυνομία να ανεβαίνει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα πυροβολισμούς», είπε.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο, το οποίο εκκενώνεται από εκατοντάδες ανθρώπους, με τις Αρχές να ζητούν από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τη γύρω περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook