Μια αστυνομικός εξουδετέρωσε τον δράστη που το μακελειό στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, βάζοντας τέλος στη φρίκη .

«Δεν πρόκειται να σταματήσω», είπε η αστυνομικός στο δράστη με το μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας προτείνοντας το όπλο της και ενώ την πλησίαζε απειλητικά. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο news.com.au τον εξουδετέρωσε «καθώς τον ανέλαβε με θάρρος μόνη της και τον σκότωσε με μία μόνο σφαίρα στο στήθος».

Ο ιδιοκτήτης καφετέριας Michael Dunkley ήταν μάρτυρας της στιγμής που η ηρωϊκή αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη. Ο Ντάνκλεϊ είπε ότι ο αστυνομικός φώνΑΞΕ «πέτα το μαχαίρι» πριν ο δράστης πέσει κρατώντας το μαχαίρι των 15 εκατοστών. «Την έφεραν σε μια κατάσταση που έπρεπε να το κάνει. Το έκανε τόσο ήρεμα. Ήταν καταπληκτική», είπε στο news.com.au.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας 6 άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο, εκτός από τον δράστη, μέσα στο εμπορικό κέντρο του Westfield Bondi Junction στο Σίδνει της Αυστραλίας από το χέρι του δράστη και ακόμα 8 έχουν μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία του Σίδνεϊ. Ανάμεσα στους τραυματίες και ένα βρέφος 8 μηνών με τη μητέρα του, η οποία όμως υπέκυψε στα τραύματα της καθώς η γυναίκα πάλεψε απεγνωσμένα για να σώσει το παιδί της παρά τα δικά της τραύματα και τελικά κατάφερε να δώσει το βρέφος τραυματισμένο σε ανθρώπους που ήταν εκεί, μεταδίδει το news.com.au. Το μωρό φέρεται να μαχαιρώθηκε στο στομάχι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το απόγευμα του Σαββάτου

«Το μωρό δέχτηκε μαχαιριές» δήλωσε ο ένας αυτόπτης μάρτυρας στο 9News. «Η μαμά μαχαιρώθηκε επίσης και ήρθε με το μωρό και μου το έδωσε». Ο άλλος μάρτυρας είπε ότι προσπαθούσαν να συμπιέσουν το τραύμα στο μωρό για να σταματήσουν την αιμορραγία. «Υπάρχει πολύ αίμα στο πάτωμα… Ελπίζω το μωρό να είναι καλά», είπαν. Τα αδέρφια ψώνιζαν πριν βγει η μητέρα αιμόφυρτη.

Μια άλλη εργαζόμενη και οι συνάδελφοί της φοβόντουσαν για τη ζωή τους. Είπε ότι άκουσε τις κραυγές της μητέρας και στη συνέχεια κλειδώθηκε σε μια αποθήκη μαζί με τους συναδέλφους της.

«Ήταν τόσο τρομακτικό… Ειλικρινά εύχομαι η μητέρα να είναι καλά γιατί αυτή τη κραυγή, δεν μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου».

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (13.4.2024) όταν ο δράστης μπήκε στις 15:10 μέσα στο εμπορικό κέντρο για να αποχωρήσει λίγη ώρα αργότερα.
Ωστόσο, επέστρεψε ύστερα από δέκα λεπτά και επιτέθηκε με ένα μαχαίρι σε τουλάχιστον εννέα επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

Μια αστυνομικός μόνη της και χωρίς ενισχύσεις που βρισκόταν στο σημείο, άρχισε να τον καταδιώκει.
Όταν πλέον είχαν φτάσει στο πέμπτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, ο δράστης γύρισε και στράφηκε κατά της αστυνομικού.
Η ίδια δεν δίστασε και τον πυροβόλησε επί τόπου.
Βίντεο από τον τόπο της φρίκης δείχνουν πολίτες να προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον δράστη πετώντας καρέκλες, τραπέζια και κολώνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook