Το Ιράν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην πρωτοφανή επίθεση την οποία εξαπέλυσε στη διάρκεια την νύκτας και παρουσίασε ως δικαιολογημένη απάντηση στο πλήγμα που κατέστρεψε το προξενείο του στη Δαμασκό.

«Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν», ανακοίνωσε η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ με μήνυμα που ανήρτησε τρεις ώρες μετά την έναρξη της ιρανικής επιχείρησης.

«Η απάντησή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αποψινή στρατιωτική δράση εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί εναντίον του Ιράν», δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκέρι, στην κρατική τηλεόραση.

Επίσηςε το Ιράν προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην απαντήσουν στην επίθεσή τους στο Ισραήλ.
«Πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από το οποίο οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ! έγραψε η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη σε ανάρτησή της στο Χ νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Το Ιράν δικαιολόγησε την εκτόξευση επίθεσης με drone και πυραύλων στο Ισραήλ ως πράξη αυτοάμυνας επιτρεπτή σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτή «η στρατιωτική ενέργεια του Ιράν αποτελεί απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών γραφείων μας στη Δαμασκό», εξήγησε η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ.

Κανένας ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν έκανε δηλώσεις στη διάρκεια της νύχτας για να δικαιολογήσει αυτή την πρώτη επίθεση που στοχοθέτησε άμεσα στο Ισραήλ μετά την επανάσταση του 1979 στο Ιράν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης, τον ιδεολογικό στρατό του καθεστώτος, οι οποίοι εξαπέλυσαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προς την κατεύθυνση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ισραηλινό έδαφος.

«Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή», ανέφερε, η απαοστολή του Ιράν στα ΗΕ.

Σύμφωνα με το Channel 12, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος έχει ήδη πει ότι θα υπάρξει σημαντική απάντηση στην ολονύκτια επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή συνεχίζουν να καταρρίπτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν με στόχο το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ. «Οι δυνάμεις μας παραμένουν τοποθετημένες για να παρέχουν πρόσθετη αμυντική υποστήριξη και να προστατεύουν τις αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας στη Μέση Ανατολή «θα αναχαιτίσουν τυχόν αεροπορικές επιθέσεις εντός της εμβέλειας των υπαρχουσών αποστολών μας, όπως απαιτείται», αφού το Ιράν στόχευσε το Ισραήλ με drones και πυραύλους. «Σε απάντηση στις αυξημένες ιρανικές απειλές και τον αυξανόμενο κίνδυνο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με εταίρους σε όλη την περιοχή για να ενθαρρύνει την αποκλιμάκωση και να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Ιράν εστίασε επίσης συγκεκριμένα στην Ιορδανία. Το Ιράν παρακολουθεί την Ιορδανία για οποιεσδήποτε κινήσεις υποστήριξης του Ισραήλ κατά τη διάρκεια των αντίποινων επιθέσεων της Τεχεράνης, προειδοποιώντας ότι η χώρα μπορεί να γίνει ο «επόμενος στόχος», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars την Κυριακή, σύμφωνα με το jpost.com.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook