Ο Τζο Μπάιντεν και οι ανώτεροι σύμβουλοί του ανησυχούν ιδιαίτερα για μια ισραηλινή απάντηση στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ , καθώς εκτιμούν ότι θα οδηγούσε σε έναν περιφερειακό πόλεμο με καταστροφικές συνέπειες, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν καμία ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν, δήλωσε στο Axios ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

“Έχετε μια νίκη. Πάρτε τη νίκη, αποδεχτείτε την”, είπε ο Τζο Μπάιντεν στον Μπενιαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος είπε ότι όταν ο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε καμία επιθετική επιχείρηση κατά του Ιράν και δεν θα υποστηρίξουν τέτοιες επιχειρήσεις, ο Νετανιάχου είπε ότι καταλαβαίνει. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε το Σάββατο με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιόαβ Γκάλαντ και ζήτησε από το Ισραήλ να ενημερώσει τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε απάντηση κατά του Ιράν, δήλωσε ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος, σύμφωνα με το axios.com.

Το χρονικό της επίθεσης – Ο ρόλος των ΗΠΑ
«Περισσότερα από 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι κρουζ και βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι. Οι περισσότερες από τις απειλές αναχαιτίστηκαν εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου, είπε. Ένας αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ είπε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν με στόχο το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την τηλεφωνική επικοινώνία του είπε στον Νετανιάχου ότι οι κοινές αμυντικές προσπάθειες του Ισραήλ, των ΗΠΑ και άλλων χωρών της περιοχής οδήγησαν στην αποτυχία της ιρανικής επίθεσης, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Τζό Μπάιντεν σε δήλωση του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΙΘσραηλινό πρωθυπουργό, είπε ότι ο στρατός των ΗΠΑ μετέφερε αεροσκάφη και αντιτορπιλικά βαλλιστικών άμυνας στην περιοχή κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, γεγονός που βοήθησε το Ισραήλ να καταρρίψει σχεδόν όλα τα εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους από Ιράν, Υεμένη, Συρία και Ιράκ.

Είπα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι το Ισραήλ επέδειξε αξιοσημείωτη ικανότητα να αμύνεται και να νικάει ακόμη και πρωτοφανείς επιθέσεις – στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να απειλήσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι πρόκειται να επικοινωνήσει την Κυριακή με τους ηγέτες της G7 για να συντονίσουν μια ενιαία διπλωματική απάντηση στην επίθεση του Ιράν

“Η ομάδα μου θα συνεργαστεί με τους ομολόγους της σε όλη την περιοχή. Και θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους ηγέτες του Ισραήλ. Και ενώ δεν έχουμε δει επιθέσεις στις δυνάμεις ή τις εγκαταστάσεις μας σήμερα, θα παραμείνουμε σε εγρήγορση σε όλες τις απειλές και δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του λαού μας», είπε ο Μπάιντεν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook