Εικόνες χάους και καταστροφής στο Ντουμπάι από την ακραία βροχόπτωση

Πλημμύρες, που σάρωσαν τμήματα της περιοχής του Κόλπου σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 άτομα στο Ομάν και προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έφεραν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Το Ντουμπάι έζησε τις χειρότερες πλημμύρες από το 1949 που έχουν καταγραφεί στα μετεωρολογικά δεδομένα.

Το νερό που έπεσε στο Ντουμπάι ήταν 1,5 φορά περισσότερο από όσο πέφτει σε έναν χρόνο. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις ήταν «ένα ιστορικό καιρικό φαινόμενο» που ξεπέρασε οτιδήποτε έχει παρατηρηθεί από τότε που ξεκίνησαν να υπάρχουν αρχεία το 1949, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Τα σχολεία σε όλα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό πριν από την καταιγίδα, παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη και η κυβέρνηση διέταξε το προσωπικό να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι πλημμύρισε, πτήσεις ακυρώθηκαν ή άλλαξαν πορεία, με τα προβλήματα από την πρωτοφανή κακοκαιρία να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Στο διαδίκτυο βλέπουν το φώς της δημοσιότητας σοκαριστικά βίντεο από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι καταιγίδες


Συγκεκριμένα, σύμφωνα, πλάνα από το εσωτερικό του αεροδρομίου – του πιο πολυσύχναστου στον κόσμο για διεθνή ταξίδια – έδειχναν επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα καθώς περίμεναν για πτήσεις εκτός της χώρας, αφού δεκάδες πτήσεις καθηλώθηκαν μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μετά από ισχυρές καταιγίδες οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο εθεάθησαν βυθισμένοι στο νερό, με ορισμένους πλούσιους οδηγούς σε πολυτελή αυτοκίνητα να καυχιούνται ότι «επέπλεαν» μέσα από το μακελειό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η EgyptAir ανέστειλε τις πτήσεις μεταξύ Καΐρου και Ντουμπάι μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός στα ΗΑΕ.

Στο LIVE NEWS μίλησε η Χριστίνα Τσενκολάρη, κάτοικος Ντουμπάϊ και αεροσυνοδός.

«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη ήταν τρομερό. Είχε προβλεφθεί η κακοκαιρία αλλά όχι τόσο πολύ. Ήταν πολύ μεγάλη η βροχή. Στο Ντουμπάι δεν θα διακινδυνεύαν να πεθάνει κάποιος, δεν θα το άφηναν. Σήμερα είναι σαν μην συνέβη τίποτα και βλέπουμε λίγα νερά μόνο. Είμαι πολύ χαρούμενη που ζω εδώ».

Δείτε το ρεπορταζ του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook