Αναβάλλεται το προγραμματισμένο ταξίδι του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι τον Μάρτιο είχαν δηλώσει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντούσε τον Τζο Μπάϊντεν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο.

Την είδηση της αναβολής της επίσκεψης τουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστή αξιωματούχος που είναι γνώστης του θέματος και την μετέδωσε ο δημοσιογράφος Ρατζίπ Σοϊλού, ο οποίος υποστηρίζει πως το ταξίδι θα καθυστερήσει «λόγω αλλαγής του προγράμματος του Ερντογάν».


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες τουρκικές πηγές, η επίσκεψη αναβλήθηκε «λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου». Αξιωματούχος της Άγκυρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί μία νέα ημερομηνία για τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται πως ενώ το ταξίδι Ερντογάν στις ΗΠΑ είχε ανακοινωθεί από την Άγκυρα, δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, με τον εκπρόσωπό του Τζον Κίρμπι να δηλώνει ότι στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου δεν υπάρχει συνάντηση με τον Ερντογάν.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί  26/4/2024 το πρωί, το πρακτορείο Bloomberg μετέδιδε πως το ταξίδι οριστικοποιήθηκε και θα γίνει στις 9 Μαΐου.

Ωστόσο χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, είναι ότι λίγη ώρα πριν γίνει γνωστή η αναβολή του ταξιδιού στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η «άνευ όρων στρατιωτική, διπλωματική υποστήριξη προς το Ισραήλ δεν συμβάλλει στη λύση, αλλά επιδεινώνει το πρόβλημα».

Κάνοντας έντονη κριτική κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ είπε :
«Επειδή το Ισραήλ και οι δυτικοί του υποστηρικτές ζητούν κάτι τέτοιο, εμείς δεν θα είμαστε από αυτούς που ρίχνουν λάσπη στη Χαμάς και τη χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση… Aς ενοχληθούν κάποιοι, και ας αλλάξουν τα δεδομένα τους. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αδελφούς μας τη Χαμάς, που υπερασπίζονται την πατρίδα τους ενάντια στους κατακτητές, ως την Εθνική Αντίσταση της Παλαιστίνης» ξεκαθάρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, παρότι Δύση και Ισραήλ αντιμετωπίζουν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook