Η Αστυνομία διέλυσε έναν καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη του UCLA αφού κατέστρεψαν φράγματα και συνέλαβαν πάνω από 100 φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές σήμερα το πρωί.

Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη του UCLA χρησιμοποιώντας κρότου λάμψης και πυροβολώντας με πλαστικές σφαίρες κατά των φοιτητών.

Σύμφωνα με το CNN πραγματοποιήθηκαν 132 συλλήψεις στην πανεπιστημιούπολη του UCLA κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση των διαδηλωτών από τον καταυλισμό διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης, δήλωσαν οι αρχές. Περίπου 250 αστυνομικοί συμμετείχαν – περίπου ένας αστυνομικός για κάθε διαδηλωτή στον καταυλισμό, είπε στο CNN ο εκπρόσωπος της Περιπολίας Αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια, Αλεχάντρο Ρούμπιο. εκτός από τους αστυνομικούς άλλης δικαιοδσίας
Δημοσιογράφοι του CNN που βρίσκονται στον χώρο του UCLA μετέδωσαν πως δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν και μεταφέρονται σε λεωφορεία, που έχουν παρατάξει οι Αρχές σε ένα πάρκινγκ κοντά στην πανεπιστημιούπολη. Ορισμένοι διαδηλωτές συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τα οδοφράγματα.

Ορισμένοι είναι γονατισμένοι στο έδαφος με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη και φρουρούνται από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, οι αστυνομικοί πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες.


Σύμφωνα με το Associated Press, οι διαδηλωτές κρατούσαν ομπρέλες σαν ασπίδες καθώς αντιμετώπιζαν δεκάδες αστυνομικούς. Μερικοί από τους διαδηλωτές προειδοποίησαν τους συναδέλφους τους διαδηλωτές να είναι έτοιμοι με νερό σε περίπτωση που η αστυνομία εκτοξεύσει δακρυγόνα ή άλλα χημικά.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί καλώντας τους φοιτητές να διαλυθούν και προειδοποιώντας τους με συλλήψεις.


Νωρίτερα φοιτητές φώναξαν συνθήματα όπως «φύγετε από το campus μας» ενώ πολλοί κρατούσαν πλακάτ με σύμβολα ειρήνης, καρδιές κ.α δίπλα στα οδοφράγματα.

Ακούγονταν επίσης συνθήματα όπως «αντίσταση με κάθε κόστος» και «σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλετε να είστε;»

Περισσότερα από 1.800 άτομα έχουν συλληφθεί σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ από τις 18 Απριλίου., σε ένα κύμα διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας

Μπάϊντεν: Ακλόνητη η υποστήριξη του στο Ισραήλ
Ο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι διαμαρτυρίες δεν έχουν αλλάξει τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι η υποστήριξή του στο Ισραήλ παραμένει ακλόνητη εν μέσω των διαδηλώσεων κατά του πολέμου αυτής της χώρας στη Γάζα που έχουν λάβει χώρα σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα.

Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ αν οι διαδηλώσεις τον ανάγκασαν να επανεξετάσει τις αμερικανικές πολιτικές απέναντι στην περιοχή, η απάντηση ήταν: «Όχι», σύμφωνα με το CNN.

Η διαφωνία δεν πρέπει να οδηγεί σε αναταραχή, είπε επίσης ο Τζό Μπάιντεν

Όπως είπε: Οι διαδηλωτές στις πανεπιστημιουπόλεις θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους, αλλά δεν πρέπει να καταλήγουν σε παραβιάσεις ή βία. Προσπαθώντας να χαράξει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ ειρηνικών διαδηλώσεων και βίαιων διαδηλώσεων, ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι οι διαδηλωτές είχαν το δικαίωμα να ακούγονται οι φωνές τους, αλλά επέκρινε περιπτώσεις καταπάτησης και βανδαλισμών που έχουν λάβει χώρα. Ο Τζό Μπάιντεν ανέφερε ακόμη ότι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και το κράτος δικαίου πρέπει να τηρηθεί εν μέσω διαμαρτυριών στα Πανεπιστήμια.

Ο πρόεδρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια κοινωνία πολιτών και πρέπει να επικρατήσει τάξη. Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος μιλά εκτενώς για τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook