Το Ισραήλ ξεκίνησε την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού στην περιοχή της νότιας συνοικίας Ράφα της Γάζας, όπου διαμένουν περίπου 100.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του στρατού.

Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψης από τη Χαμάς των προτάσεων για κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες προέβλεπαν την απελευθέρωση κάποιων από τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ σήμερα.

Στην ανακοίνωσή του ο Γκαλάντ διευκρίνισε ότι μετέφερε το μήνυμα αυτό στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη νύκτα.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός, που ετοιμάζει ευρεία επίθεση εναντίον της Ράφα, ξεκίνησε σήμερα «επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας» για την απομάκρυνση «προσωρινά» περίπου 100.000 ανθρώπων από το ανατολικό τμήμα της πόλης αυτής, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας τους να μετακινηθούν προς τις «ανθρωπιστικές ζώνες».

«Ξεκινήσαμε επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας για την προσωρινή απομάκρυνση των ανθρώπων που διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ράφα», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρόκειται για μια επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας», επανέλαβε ο ίδιος.

Παλαιστίνιοι που κατοικούν ανατολικά της πόλης Ράφα, έλαβαν τηλεφωνήματα και φωνητικά μηνύματα που τους καλούσαν να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Al-Mawasi κοντά στην ακτή της Γάζας ή στην περιοχή Khan Yunis. Στην περιοχή έπεσαν επίσης φυλλάδια που καθοδηγούσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Tι λέει εκπρόσωπος της Χαμάς
Εκπρόσωπος της Χαμάς λέει ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα συνεχίσει τις συνομιλίες για την εκεχειρία-ομηρία παρά την εκκένωση της Ράφα

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι η παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή εκεχειρία και συμφωνία για τους ομήρους , παρά την έκκληση του Ισραήλ προς τους αμάχους να ξεκινήσουν την εκκένωση από περιοχές της Ράφα στη νότια Γάζα. «Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις θετικά και με ανοιχτή καρδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπντούλ Λατίφ αλ
Επανέλαβε επίσης ότι μια συμφωνία πρέπει να προβλέπει «μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την εκπλήρωση των αιτημάτων του λαού μας».

Το Ισραήλ απέρριψε δημοσίως μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός και είπε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει μια επιχείρηση στη Ράφα μετά την προφανή κατάρρευση των συνομιλιών και τη θανατηφόρα επίθεση με ρουκέτες της Χαμάς από την πόλη της Γάζας.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψης από τη Χαμάς των προτάσεων για κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες προέβλεπαν την απελευθέρωση κάποιων από τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση.

Στην ανακοίνωσή του ο Γκαλάντ διευκρίνισε ότι μετέφερε το μήνυμα αυτό στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη νύκτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook