Ένας άνδρας, ένας 73χρονος Βρετανός υπήκοος, ενώ έχουν τραυματιστεί 53 άτομα εκ των οποίων 7 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Πτήση τρόμου με έντονες αναταράξεις στην πτήση SQ321 της Singapore Airlines που εκτελούσε το δρομολόγια Λονδίνο-Σιγκαπούρη της με 212 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόγκ, όπου οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μεταδίδει το bbc νεκρός είναι ένας 73χρονος Βρετανός υπήκοος, που πιθανότατα υπέστη καρδιακή προσβολή, αναφέρουν οι αρχές. Η σύζυγος του που ταξίδευε μαζί του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Οι αρχές θα κάνουν νεκροτοψία στη σορό του νεκρού, ενώ δεν αποκλείεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή. Η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση και θα επικοινωνήσει, μετά τη νεκροψία, με τη βρετανική πρεσβεία.

Επτά άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τις σφοδρές αναταράξεις. Ο αριθμός των επιβατών που τραυματίστηκαν 53 επιβάτες, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο
Οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν το μέγεθος των αναταράξεων αλλά και τον πανικό που επικράτησε μέσα στο αεροπλάνο.

Η στιγμή που μια αεροσυνοδός πετάχτηκε στο ταβάνι του αεροπλάνου μετά από τις βίαιες αναταράξεις.

Εικόνα από το εσωτερικό μετά την αναγκαστική προσγείωση όπου το εσωτερικό του αεροπλάνου είναι άνω – κάτω

Αιμόφυρτοι και τραυματισμένοι επιβάτες

Ο πιλότος ανακοινώνει ότι θα κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόγκ

Περιγραφές που σοκάρουν
Εκπρόσωπος των Αρχών της Ταϊλάνδης δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι αρκετοί επιβάτες δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν και τους απεγκλώβισαν. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ένας από τους επιβάτες έστειλε μήνυμα στην μητέρα του, Άλισον Μπάρκερ στις 09:10 σήμερα το πρωί και της έγραφε: Δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά είμαι σε μια τρελή πτήση. Το αεροπλάνο κάνει αναγκαστική προσγείωση… Σας αγαπώ όλους.” Ο γιος της Τζος ήταν καθ’ οδόν για διακοπές στο Μπαλί. Η Άλισον δεν άκουσε τίποτα άλλο για άλλες δύο ώρες.

«Ήταν τρομακτικό», λέει. “Δεν ήξερα τι συνέβαινε. Δεν ξέραμε αν είχε επιζήσει, ήταν τόσο τρομακτικό. Ήταν οι μεγαλύτερες δύο ώρες της ζωής μου. Ήταν απαίσιο, ήταν απολιθωτικό.” Τελικά κατάφερε να μιλήσει στον Τζος.

Ήταν στην πτήση της Singapore Airlines και περιέγραψε μια σκηνή απόλυτου τρόμου για τους επιβαίνοντες.
“Το ένα λεπτό μόλις καθόταν φορώντας ζώνη ασφαλείας, το επόμενο λεπτό, πρέπει να είχε μαυρίσει γιατί βρέθηκε στο πάτωμα με άλλους ανθρώπους. Υπήρχε νερό παντού, αίμα παντού, τα υπάρχοντα των ανθρώπων απλά σκορπισμένα σε όλο το αεροπλάνο.” Ευτυχώς, ο Τζος είχε υποστεί ελαφρά τραύματα. «Πονάει πολύ, νομίζω ότι έχει σπασμένα δόντια, τραύματα στο στόμα του, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο σοβαρό από αυτό».
Οι αεροσυνοδοί έκαναν ό,τι μπορούσαν, επιβάτης στο BBC Ένα μέλος από το πλήρωμα της Singapore Airlines είπε ότι ήταν μακράν το χειρότερο δρομολόγια στα 30 χρόνια που πετάει.

«Τόσοι πολλοί τραυματίες -. λέει έπιβάτες, είχαν τραύματα στο κεφάλι, αιμορραγικά αυτιά. «Μια κυρία ούρλιαζε από τον πόνο καθώς είχε χτυπήσει πλάτη. Δεν μπορούσα να τη βοηθήσω – μόλις της έβαλα νερό. «Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν – συμπεριλαμβανομένων των αεροσυνοδών που ήταν στωικοί και έκαναν ό,τι μπορούσαν. «Μακάρι να μπορούσα να είχα βοηθήσει περισσότερο», λέει ο ίδιος επιβάτης και περιγράφει ότι τα υπάρχοντα των ανθρώπων «σκόρπισαν» και «ο καφές και το νερό πιτσίλισε το ταβάνι». «Σουρεαλιστικό» κατέληξε

Τα ασθενοφόρα μεταφέρουν τους επιβάτες στα νοσοκομεία στη Μπανγκογκ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook