Tζο Μπάιντεν: Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γαζα , αλλά παραμένουν κενά

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λέει ότι το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σε ένα «πλαίσιο» για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που είχε ορίσει τον Μάιο.
Οι εκπρόσωποι τόσο της Χαμάς όσο και του Ισραήλ συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
«Πριν από έξι εβδομάδες έθεσα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το πώς να επιτύχω μια κατάπαυση του πυρός και να φέρω τους ομήρους στο σπίτι.
»Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα, αλλά αυτό το πλαίσιο έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς.
»Η ομάδα μου σημειώνει πρόοδο και είμαι αποφασισμένος να ολοκληρώσω τη δουλειά».
Six weeks ago I laid out a comprehensive framework for how to achieve a ceasefire and bring the hostages home.
There is still work to do and these are complex issues, but that framework is now agreed to by both Israel and Hamas.
My team is making progress and I’m determined to…
— President Biden (@POTUS) July 12, 2024
Σημειώνεται ότι τόσο το Τελ Αβίβ όσο και η Χαμάς δεν έχουν μέχρι στιγμής τοποθετηθεί στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.
Σύμφωνα με τους timesofisrael.com «ο Μπάιντεν δεν διευκρινίζει πότε το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν στο πλαίσιο της κατάπαυσης του πυρός, και δεν είναι επίσης σαφές πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη, δεδομένου ότι ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε χθες στους Times of Israel ότι οι πλευρές απέχουν ακόμη δύο ή τρεις εβδομάδες από τη συμφωνία. και έχουν μεγάλα κενά να γεφυρωθούν».
Ενώ η δήλωση φαίνεται να αποσκοπεί περισσότερο στο να επιδείξει ένα επίτευγμα εξωτερικής πολιτικής καθώς ο Μπάιντεν δέχεται τεράστια πίεση να αποχωρήσει, είναι συνεπής με τη χθεσινή αναφορά της Washington Post, η οποία επικαλείται έναν Αμερικανό αξιωματούχο που είπε επίσης ότι το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σε ένα « πλαίσιο» σε μια συμφωνία.
Μια ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα βρέθηκε στο Κάιρο και τη Ντόχα αυτή την εβδομάδα και συναντήθηκε με μεσολαβητές ΗΠΑ, Αίγυπτο και Κατάρ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
- ACTION 24: Oεπικεφαλής του «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ» απόψε στο «Θα φας καλά» – Τρέϊλερ
- ΕΡΤNEWS: Η κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις της στον παγκόσμιο γεωστρατηγικό χάρτη, στην εκπομπή «Forcé» – Απόψε, Δευτέρα 16.06.2025
- MAD Video Music Awards 2025 από την ΔΕΗ: Η μεγαλύτερη μουσική γιορτή έρχεται για 6η χρονιά στο MEGA
- Φωτιά στο Γραμματικό: Ήχησε το 112 για εκκένωση από Άνω Σούλι και Μαραθώνα – Ενισχύονται τα εναέρια μέσα
- Big Brother: Αποχώρησε ο KAS – Πρώτη υποψήφια η Φένια – Δείτε αποσπάσματα
- Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ» – Κέρδη μέχρι και 50.000 ευρώ κάθε μήνα για 24 μήνες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook