Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν αμερικανικούς πυραύλους για να καταστρέψουν τη γέφυρα στο Κουρσκ, λέει η Μόσχα
Για πρώτη φορά, η περιοχή του Κουρσκ χτυπήθηκε από εκτοξευτές ρουκετών δυτικής κατασκευής, πιθανώς αμερικανικών HIMARS, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Η Ουκρανία πιθανότατα χρησιμοποίησε πυραύλους που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ προκειμένου να καταστρέψει δύο σημαντικές γέφυρες στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, στον ποταμό Σεΐμ, υποστηρίζει η Μόσχα.
Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε μέσω Telegram: «Για πρώτη φορά, η περιοχή του Κουρσκ χτυπήθηκε από δυτικής κατασκευής εκτοξευτές πυραύλων, πιθανότατα αμερικανικών HIMARS. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Γκλουσκόβο, αυτή καταστράφηκε ολοσχερώς και σκοτώθηκαν εθελοντές που βοηθούσαν τον άμαχο πληθυσμό».
💥 Kursk Offensive: Ukrainian forces destroyed a key bridge over the Seim River in Glushkovo. This essentially cuts off Russian reinforcements from a huge area in Kursk region. pic.twitter.com/NAkClz2qya
— Igor Sushko (@igorsushko) August 16, 2024
Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε το Φεβρουάριο του 2022, θεωρούν μέχρι στιγμής την αιφνιδιαστική ουκρανική εισβολή ως «προστατευτική κίνηση» που δικαιολογεί τη χρήση αμερικανικού οπλισμού, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον theguardian.
Russians publish videos taken immediately after the strike on the bridge over the Seim in Glushkovo, Kursk region pic.twitter.com/ADdd8fvTNu
— NEXTA (@nexta_tv) August 17, 2024
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και κατηγορεί για μια τέτοια «πρόκληση» τη Μόσχα, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το υπουργείο είπε ότι η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά σε περίπτωση τέτοιας επίθεσης, η οποία είπε ότι θα μολύνει μεγάλη γύρω περιοχή. Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ παραμένει υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
- «THE BALLBOYS»: Η νέα post game εκπομπή του ΣΠΟΡ FM TV
- Οι Αθλητικές Ακαδημίες Allwyn στο 8ο KIDOT Festival: Μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία για παιδιά και γονείς
- Οι«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Σαρδηνία, αυτή την Κυριακή στις 17:30, στο OPEN
- Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για ψευδή καταμήνυση, η γυναίκα που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη – Οι δηλώσεις του ηθοποιού (βίντεο)
- Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η ειδική κλήρωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Στη μισή τιμή οι διαθέσιμοι λαχνοί και έπαθλο 150.000 ευρώ στον μεγάλο νικητή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook