Eurovision: Αποχωρεί η Αρμενία λόγω της πολιτικής κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Την απόσυρση της Αρμενίας από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση.
Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της λόγω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά την ήττα στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
«Τα πρόσφατα γεγονότα, ο λιγοστός χρόνος που απομένει και άλλοι αντικειμενικοί λόγοι καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή της Αρμενίας» ανέφερε το κανάλι Armenie 1 στον λογαριασμό του στο Twitter.
Η φετινή διοργάνωση της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάιο στην Ολλανδία, νικήτρια χώρα για το 2019.
Το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ είχε και πάλι προκαλέσει αναταράξεις στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2016, όταν η εκπρόσωπος της Αρμενίας Ιβέτα Μουκουτσιάν εμφανίστηκε με τη σημαία των αυτονομιστών, προκαλώντας την οργή των διοργανωτών. Το 2012 η Αρμενία μποϊκοτάρισε τον διαγωνισμό που εκείνη τη χρονιά φιλοξενήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Επαναφορά 13ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης σύνταξης – Κατάργηση 13ωρου, κίνητρα για 4ήμερη εργασία – Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σε «λαϊκή αγρυπνία» στη Νίκαια η σορός του από το απόγευμα της Κυριακής – Τη Δευτέρα η κηδεία
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Η «Realnews» της Κυριακής
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 0-1: Κρητική μπαλωθιά στο ντεμπούτο του Ιμανόλ και… αποθέωση για Μεντιλίμπαρ!
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook