Ρωσία: Ελλάδα και Κύπρος στο κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές αξίες»

Η Ρωσική λίστα των μη φιλικών χωρών περιλαμβάνει κυρίως κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, καθώς και χώρες του ΝΑΤΟ, με εξαίρεση την Τουρκία.
Η ρωσική κυβέρνηση δημοσίευσε έναν κατάλογο χωρών που, σύμφωνα με τη Μόσχα, υιοθετούν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές αξίες», συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και την Ελλάδα και την Κύπρο. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει κυρίως κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, καθώς και χώρες του ΝΑΤΟ, με εξαίρεση την Τουρκία.
Ο κατάλογος αποτελεί ουσιαστικά μια ανανέωση της ήδη υπάρχουσας λίστας των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία κρατών και περιλαμβάνει συνολικά 47 χώρες και περιοχές, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα μέλη του λεγόμενου «δυτικού συνασπισμού», όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν.
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η απόφαση αυτή εντάσσεται στo πλαίσιo ενός διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο προβλέπει ότι η Ρωσία θα προσφέρει διευκολύνσεις για τη μετεγκατάσταση πολιτών από τις χώρες της λίστας που συμφωνούν με τις ρωσικές αξίες.
Το διάταγμα προβλέπει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους διαφωνούν με τις «φιλελεύθερες τάσεις» στις χώρες τους, επιτρέποντας τους να μετακινηθούν στη Ρωσία.
Ρωσικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως αρκετοί πολίτες δυτικών κρατών έχουν ήδη εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ» – Κέρδη μέχρι και 50.000 ευρώ κάθε μήνα για 24 μήνες
- Ο Γιώργος Τσίπρας έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές για «κατάντια και αυτογελιοποίηση» – «Σε βαθιά κρίση από το 2023, ταφόπλακα με Κασσελάκη»
- Μαρίνα Βουλιαγμένης: Συνελήφθη ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα – Έγκυος η μία από τους 4 επιβάτες που βγήκαν σώοι
- Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ με 30,3% , κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και μάχη ΠΑΣΟΚ & Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση
- Ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του κρύβονται σε καταφύγιο βόρεια της Τεχεράνης
- Στήριξη 10 τροπολογιών από τον Γ.Αυτιά για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
- Ισραήλ: «Οι κάτοικοι της Τεχεράνης θα πληρώσουν το τίμημα” – «Χτυπήσαμε με νέα μέθοδο», λέει το Ιράν
- Νέο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν στο Ισραήλ –Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν ανακοίνωσε ο Νετανιάχου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook