Φυγαδεύτηκε σε ασφαλή τοποθεσία ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ μετά το θάνατο του Νασράλα
Εν μέσω φόβων για νέο ισραηλινό πλήγμα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται σε ασφαλή τοποθεσία εντός της χώρας
Η απόφαση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν να μετακομίσει σε ασφαλή τοποθεσία έρχεται μετά από έντονες διαβουλεύσεις έκτακτης ανάγκης στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τους NYT.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία εντός της χώρας με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δήλωσαν στο Reuters δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη.
Οι πηγές ανέφεραν ότι το Ιράν βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές ομάδες για να καθορίσει το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε επίθεση στη νότια Βηρυτό την Παρασκευή.
Ο Νασράλα σκοτώθηκε μαζί με τον διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο μέτωπο, Αλί Καράκι, και πλήθος άλλων ανώτερων μελών της Χεζμπολάχ σε επίθεση στο στρατιωτικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
Η απόφαση για να φυγαδευτεί ο Χαμεϊνί έρχεται μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που συγκάλεσε χτες το βράδυ στο σπίτι του ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, σύμφωνα με τους New York Times, μετά την έντονη Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Abbas Araqchi, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε πολλές αμερικανικές βόμβες “καταστροφικής ενέργειας” για να χτυπήσει τη Βηρυτό την Παρασκευή. «Μόλις σήμερα το πρωί, το ισραηλινό καθεστώς χρησιμοποίησε βόμβες που τους είχαν χαρίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για να χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές στη Βηρυτό», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή.
Περαιτέρω, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Πεντάγωνο να «αξιολογήσει και να προσαρμόσει ως απαραίτητη τη στάση της αμερικανικής δύναμης» στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Επίσης, έδωσε οδηγίες στην ομάδα του να διασφαλίσει ότι οι πρεσβείες των ΗΠΑ στην περιοχή θα λάβουν όλα τα προστατευτικά μέτρα όπως είναι απαραίτητο”, ανέφερε μια δήλωση. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν ενημερώθηκε “πολλές φορές” την Παρασκευή για τη Μέση Ανατολή. Ένας αξιωματούχος πρόσθεσε ότι και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκε επίσης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Βαρβαρότητα στην Ινδονησία: Παράνομο ζευγάρι τιμωρήθηκε με 140 ραβδισμούς, λιποθύμησε η γυναίκα – Φωτογραφίες
- Λιόν – ΠΑΟΚ 4-2: Πάλεψε με δέκα παίκτες ο «Δικέφαλος του Βορρά» αλλά λύγισε στο φινάλε
- Παναθηναϊκός – Ρόμα 1-1: Ο Ταμπόρδα έφερε χαμόγελα, οι Ιταλοί είπαν την τελευταία λέξη
- Δημοσκόπηση MRB: Έπεσε την 3η θέση το ΠΑΣΟΚ, 2η η Πλεύση Ελευθερίας, στις 16 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Η τάση για Καρυστιανού και Τσίπρα
- Η Έλενα Παπαρίζου στην πρώτη περιοδεία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision
- Θεσσαλονίκη : Στην Τούμπα συνοδεία μηχανοκίνητης πορείας οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ – Συγκινητικός αποχαιρετισμός με συνθήματα και καπνογόνα (βίντεο)(βίντεο)
- Χρήστος Δάντης για το «Number One» της Παπαρίζου: Μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ακόμα και παιδικό τραγούδι» (βίντεο)
- Βιολάντα: «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν προϊόν αμέλειας και αδιαφορίας» – Ο σπαρακτικός επικήδειος του γιου της Αγάπης Μπουνόβα (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook