Εκτός από δισεκατομμυριούχος και στέλεχος του Ομίλου Ντασό, ο Ολιβιέ Ντασό ήταν επίσης πολιτικός, εικαστικός καλλιτέχνης, φωτογράφος, μουσικός, κάτοχος παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας με αεροσκάφη, καθώς ήταν πιλότος και μηχανολόγος αεροσκαφών.

Επιπλέον είχε κάνει ανώτερες σπουδές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και στα μαθηματικά, ειδικά στην εφαρμογή τους για τη λήψη αποφάσεων (Decision making).

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική του ζωή, εκτός από τη φήμη του playboy, είχε κάνει δύο γάμους και ήταν πατέρας τριών παιδιών, της 31χρονης ηθοποιού Ελένα, του Ρεμί (26) και του Τομά (10).

Ήταν γιος του Σερζ Ντασό και της Νικόλ Ραφέλ, κυρίως όμως ήταν εγγονός του ιδρυτή της ομώνυμης βιομηχανίας αεροσκαφών, του Μαρσέλ Ντασό. Ο Ολιβιέ είχε άλλα τρία αδέλφια, όταν όμως το 1986 απεβίωσε ο γενάρχης Μαρσέλ, ο Σερζ Ντασό ανέθεσε στον Ολιβιέ τις κυριότερες θέσεις ευθύνης στον οικογενειακό όμιλο, ο οποίος είχε εξελιχθεί πλέον σε μια αυτοκρατορία.


Μετά από το θάνατο του πατέρα του, ο Ολιβιέ Ντασό κληρονόμησε το μερίδιο που του αναλογούσε σε αχανή επιχειρηματικό όμιλο, στον οποίον ανήκουν βιομηχανίες αεροσκαφών όλων των τύπων, αμπελώνες έναν και οινοποιία, καθώς και μία από τις εμβληματικές γαλλικές εφημερίδες, η Le Figaro.

Βουλευτής του συντηρητικού κόμματος LR από το 2002, ο Ντασό θεωρείτο ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως μαζί με τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του, με περουσία που ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κληρονόμησε από τον πατέρα του, σύμφωνα με τη λίστα Forbes των πλουσιότερων του πλανήτη για το 2020.

Ο Ολιβιέ Ντασό έκανε τα πρώτα του βήματα στο δημόσιο στίβο ως δημοτικός σύμβουλος στο Παρίσι (από το 1977 έως το 1989). Παράλληλα, το 1988 έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη ως βουλευτής στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, εκπροσωπώντας την επαρχία Ουάζ, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Λόγω της πρόσφατης προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, το όνομα «Dassault» έγινε τελεταία ιδιαίτερα οικείο στους Έλληνες. Και, όπως περιέγραφε σχετικό άρθρο του Βασίλη Δαλιάνη στο Πρώτο ΘΕΜΑ, οι Ντασό είχαν στενό δεσμό με την Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις