Επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Μιλούζ της Γαλλίας – Ένας νεκρός και τραυματίες – Συνελήφθη ο δράστης – Τρομοκρατική ενέργεια, είπε ο Μακρόν(βίντεο)
Έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνος για τρομοκρατία» - Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ»
Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία για επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της πόλης Μιλούζ. Όπως αναφέρει η Le Parisien, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και ένας περαστικός δέχθηκε πολλές μαχαιριές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

O δράστης τραυμάτισε επίσης σοβαρά δύο δημοτικούς αστυνομικούς χτυπώντας τον έναν στην καρωτίδα και τον άλλο στο θώρακα , δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Νίκολας Χάιτζ. Άλλοι τρεις δημοτικοί αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν πιο ελαφρά, πρόσθεσε.
Marché de Mulhouse (68) : un homme poignarde plusieurs personnes avant d’être neutralisé par la police https://t.co/1T1mPLcPbK pic.twitter.com/2cP5HYWJjA
— Fdesouche.com est une revue de presse (@F_Desouche) February 22, 2025
Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και πρόκειται για έναν 37χρονο, ο οποίος ήταν εγγεγραμμένος στο Αρχείο Αναφορών για την Πρόληψη της Τρομοκρατικής Ριζοσπαστικοποίησης (FSPRT).
Μάλιστα, φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
🚨🇫🇷BREAKING NEWS:
In France, a person reportedly from Algeria stabbed multiple people at a marketplace. pic.twitter.com/gurE8Yhwr2
— Update NEWS (@UpdateNews724) February 22, 2025
Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση» και «απόπειρα δολοφονίας σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, σε πρόσωπα που κατέχουν θέσεις δημόσιας εξουσίας»
Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο και ο Εμανουέλ Μακρόν , σύμφωνα με τη Le Parisien. Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε λόγο για μια «ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια που είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, δεδομένης της έκφρασης του τρομοκράτη» και εξέφρασε «την αλληλεγγύη του έθνους» προς την οικογένεια του θύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύουν τα γαλλικά μέσα η επίθεση του Σαββάτου σημειώθηκε λίγο αφότου ο ύποπτος, ηλικίας 37 ετών, αρνήθηκε να υπογράψει τη δικαστική του επανεξέταση στο εθνικό αστυνομικό τμήμα της Μιλούζ,
«Η φρίκη μόλις κατέλαβε την πόλη μας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μισέλ Λουτς, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Facebook και εξέφρασε τη λύπη του και την συμπαράσταση του στα θύματα της επίθεσης και τις οικογένειες τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Άννα Βίσση: Η συνάντηση με τον σκηνοθέτη της Adele και το κόστος για τη συναυλία – υπερπαραγωγή στο ΟΑΚΑ
- Κρήτη: “Η γυναίκα του είναι χειρότερο τέρας κι απ’ αυτόν”: Ξεσπά ο αδερφός της Σταυρούλας Λεβεντάκη για τη σύζυγο του Σκοπιανού (βίντεο)
- Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ κατασκευαστική στις Κυκλάδες με τζίρο… 3 ευρώ ! Μαύρο χρήμα άνω των 3 εκατ. ευρώ μαζί με μεσιτικό γραφείο
- Κασσελάκης σε Γεωργιάδη: «Κατάλαβα στη μέση της θητείας μου ότι ο Τσίπρας μου την είχε στημένη» – Τι είπαν για το ΕΣΥ στη διαδικτυακή τους συζήτηση (βίντεο)
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια, χαίρομαι που έχω μια τόσο όμορφη και καλή γυναίκα (βίντεο)
- Πιερρακάκης: Κυβερνητική πρωτοβουλία η αναδρομική ισχύς στη ρύθμιση για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη – Όλα όσα προβλέπονται – Αναλυτικά παραδείγματα
- Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 28,1%, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 14,5%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,3%
- Ιωάννα Τούνη: Δημοσίευσε το μήνυμα που της έστειλε ο σύντροφός της – “Τέτοιους άνδρες θέλουμε κορίτσια”
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook