Δικαστής στην Αγγλία όρισε ως ποινή σε καταδικασμένο παιδόφιλο να πληρώσει για πειραματική θεραπεία στα μάτια, προκειμένου να περιορίσει τις φαντασιώσεις του για τα παιδιά.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από το Λονδίνο μεταδίδει πως ο Antony Akid, 35 ετών, από το Grimsby, κατείχε άσεμνες εικόνες παιδιών και αυτή είναι η δεύτερη καταδίκη του για το ίδιο αδίκημα σε έξι χρόνια.

Το 2014 ο Akid παραδέχθηκε οκτώ κατηγορίες κατοχής και μία διανομή άσεμνων εικόνων, για τις οποίες έλαβε ποινή φυλάκισης 12 μηνών που είχε ανασταλεί για δύο χρόνια. Τώρα, ο δικαστής Ahmed Nadim έχει αναβάλει την ποινή για τον Akid έως ότου αυτός ανταποκριθεί για τη σχετικά νέα θεραπεία της απευαισθητοποίησης και επανεπεξεργασίας της κίνησης των ματιών (EMDR).

Ο δικαστής έθεσε την θεραπεία ως προϋπόθεση για την αναβολή της ποινής.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο Akid πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία, είτε με δικά του έξοδα, είτε μέσω του NHS.

Τι είναι το EMDR;

Η απευαισθητοποίηση και επανεπεξεργασία της κίνησης των ματιών είναι εφικτή από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν έναν ασθενή που θυμάται ένα τραυματικό συμβάν, συνήθως από την παιδική του ηλικία ή σε πόλεμο. Ταυτόχρονα, ο ασθενής λαμβάνει ρυθμικά ερεθίσματα σε ένα αριστερά-δεξιά μοτίβο.

Τα ερεθίσματα μπορεί να είναι κάτι που ο ασθενής αισθάνεται μέσω της ακοής, της όρασης ή του συναισθήματος. Η διμερής διέγερση μπορεί να περιλαμβάνει κίνηση των ματιών από πλευρά σε πλευρά ή κινήσεις κτύπημα σε διαφορετικές πλευρές του σώματός σας. Το εκπαιδευμένο προσωπικό χρησιμοποιεί επίσης ήχους που ακούγονται από το ένα αυτί και μετά το άλλο με ακουστικά.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 90 λεπτά μία φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κρίσεων πανικού, άγχους, εθισμών και διατροφικών διαταραχών όπου οι ασθενείς αποκαλύπτουν τα συναισθήματά τους καθώς ένας ασκούμενος μετακινεί μια εικόνα ή ένα δάχτυλο, από τη μία πλευρά στην άλλη καθώς μιλούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook