Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες

Ο ηθοποιός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται στην Πορτογαλία για τα γυρίσματα ταινίας που σκηνοθετεί η Φανί Αρντάν.
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή από δικαστήριο του Παρισιού σήμερα Τρίτη 13 Μαΐου 2025.
Η υπόθεση αφορά περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Les Volets Verts» το 2021, όπου δύο γυναίκες, μια 54χρονη σκηνογράφο και μια 34χρονη βοηθός σκηνοθέτη, κατήγγειλαν ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ τις παρενόχλησε σεξουαλικά.
Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται στην Πορτογαλία για τα γυρίσματα ταινίας που σκηνοθετεί η Φανί Αρντάν. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι μαρτυρίες των γυναικών ήταν αξιόπιστες και επαρκείς για την καταδίκη του.
Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή ποινής 18μηνης φυλάκισης με αναστολή, διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και εγγραφή του στο μητρώο δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.
Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Ζερεμί Ασσούς, ανακοίνωσε γρήγορα ότι θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης.
Η υπόθεση αυτή θεωρείται σημαντικό ορόσημο για το κίνημα #MeToo στη Γαλλία και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.
Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ο Ντεπαρτιέ αφορά σεξουαλική επίθεση σε μια 54χρονη σκηνογράφο και μια 34χρονη βοηθό σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Les Volets Verts» =στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2021.
Οι ισχυρισμοί, που διατυπώθηκαν από την σκηνογράφο και την βοηθό σκηνοθέτη, περιλαμβάνουν πολλαπλά περιστατικά ακατάλληλου αγγίγματος, τόσο στο πλατό όσο και δημόσια.
«Αυτό είναι το τέλος της ατιμωρησίας ενός καλλιτέχνη», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την καταδικαστική απόφαση.
Το δικαστήριο έκανε επίσης δεκτό τον ισχυρισμό των δικηγόρων των δύο γυναικών που τον κατήγγειλαν για τη λεγόμενη δευτερογενή θυματοποίηση. Πρόκειται για μια πρόσφατη έννοια που επιτρέπει σε ένα θύμα εγκληματικής ή αδικοπρακτικής πράξης να αποζημιωθεί επίσης για την ταλαιπωρία που υπέστη λόγω των φορέων του δικαστικού συστήματος που χειρίστηκαν την υπόθεσή του. Συνεπώς, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ διατάχθηκε να καταβάλει 1.000 ευρώ σε κάθε ενάγουσα.
«Αυτή είναι μια υπέροχη απόφαση και αποτελεί σήμερα αναγνώριση για τα θύματα του Ντεπαρντιέ. Είναι μια νίκη για δύο γυναίκες σε ένα κινηματογραφικό πλατό, αλλά είναι μια νίκη για όλες τις γυναίκες πίσω από αυτή τη δίκη», δήλωσε η Καρίν Ντουριέ Ντιμπολτ, δικηγόρος της Αμελί. «Σήμερα, ελπίζω ότι αυτό είναι το τέλος της ατιμωρησίας για έναν καλλιτέχνη στη βιομηχανία του κινηματογράφου», πρόσθεσε. Η Αμελί, μία από τους δύο ενάγουσες , μοιράστηκε τη συγκίνησή της μετά την καταδίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. «Είμαι πολύ συγκινημένη, είμαι πολύ, πολύ ικανοποιημένη με αυτήν την απόφαση. Για μένα, είναι μια νίκη, ένα μεγάλο βήμα μπροστά (…) η δικαιοσύνη έχει αποδοθεί, νιώθω», πρόσθεσε.
“Την άγγιξα για να μην πέσει” , είχε πεί ο Ντεπαρτιέ
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ , αν και έχει αρνηθεί την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης , είχε, ωστόσο, παραδεχτεί ότι άγγιξε την Αμελί, μία από τις δύο καταγγέλλουσες, (για να την «επιπλήξει», είπε, και για να την κρατήσει για να μην πέσει) παρόλο που δεν το είχε παραδεχτεί ποτέ κατά τη διάρκεια της έρευνας. Είπε επίσης ότι δεν γνώριζε ακριβώς τι ήταν η σεξουαλική επίθεση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Επεισόδια στη Νομική: Επιχείρηση της Αστυνομίας για την σύλληψη 7 ατόμων για την εισβολή
- Λάρισα: «Τσακωθήκαμε, είχα πιεί αλκοόλ και χασίς, θόλωσα , άρπαξα ένα κουζινομάχαιρο και την χτύπησα», είπε ο 21χρονος για τη δολοφονία της μητέρας του
- Λάρισα: «Με έλεγε τεμπέλη, πήρα ένα κουζινομάχαιρο και την κάρφωσα πολλές φορές» δήλωσε ο 21χρονος που δολοφόνησε την μητέρα του
- Καρυστιανού κατά Καρώνη για το πόρισμα: «Ντροπή, θυμό και αποστροφή – Μέγιστη ύβρις – Μην πιάνεται στο στόμα σας την κόρη μου
- Mεξικό: Εν ψυχρώ εκτέλεση υποψήφιας δημάρχου σε συγκέντρωση πολιτών – Βίντεο (προσοχή σκληρές εικόνες)
- «MEGA Stories»: Ιστορίες της δικής τους ταυτότητας – Ιστορίες ταυτότητας – Πέμπτη 15 Μαίου – Τρέϊλερ
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρτς: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη διπλωματικά και στρατιωτικά – Δεν είναι αυτονόητες η ειρήνη και η ασφάλεια (βίντεο)
- EUROVISION CHANNEL – Η μετάδοση των δύο Ημιτελικών και του μεγάλου Τελικού του διαγωνισμού με υπηρεσίες προσβασιμότητας στο ERTFLIX
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook